KAMO ZA VIKEND? Špurijus slavi 20 godina postojanja, zatvara se ljetna sezona u splitskim klubovima

Donosimo pregled vikend glazbenih zbivanja u Splitu i okolici

Predzadnji rujanski vikend obilježit će razni partiji zatvaranja i pozdravi ljetu, ali će se naći i koja live promocija albuma, koncert klasične ili irske glazbe, techno gostovanje iz Berlina..


Splitski punk-rockeri iz benda Špurijus slave okruglih 20 godina neprekidnog djelovanja te su odlučili proslaviti izdavanjem prvog službenog albuma pod nazivom “Masovni ukus”. Sam album nije revijalnog „the best of“ karaktera već se radi o potpuno novim stvarima s kojima bend hrabro ulazi u treću dekadu postojanja, a možete i uživo poslušati na promociji u klubu Split Circus (Monty Python) u subotu u 22 sata.
Inače, ovo je jedini splitski klub čije svirke završavaju prije ponoć tako da i najzagriženiji pankeri mogu uhvatiti dovoljno sna za ljepotu.

Klasična hrvatska četvorka (Saša Nestorović – saksofon, Hrvoje Galler – klavir, Saša Borovec – kontrabas, Darko Stanojkovski Grappone – udaraljke) svira “Crescent” Johna Coltranea u Etnografskom muzeju u subotu. Album „Crescent“ John Coltrane Quarteta (1964.) važan je zbog svoga meditativnog karaktera kojim se navješćuje Coltraneovo remek djelo, besmrtna poema „A Love Supreme“ objavljena 1965. godine.

U sklopu “Dalmacija na mom Tapu” večeri i promocije dalmatinskih craft napitaka od hmelja, u Leopold’s Delicatessen baru zabavlja vas bend Ciotóg koji izvodi tradicionalnu irsku glazbu. Instrumentalne irske forme – jigovi, slip jigovi, polke, reelovi, barndancei, slideovi, highlandovi, airovi, marševi te irske pjesme iz njihova bogatog repertoara na engleskom i keltskom jeziku!

Nedjelja je pravi dan za rekreaciju i izbacivanje toksina i promila – na rasporedu je 7. Splitska biciklijada povodom obilježavanja Europskog dana bez automobila (22. rujna). Biciklijada kreće u 16 sati, a po dolasku na cilj koji se očekuje oko 17 sati slijedi prigodni program koji uključuje tombolu, biciklističku alku, besplatni servis za bicikle za sudionike biciklijade, pub kviz u Galeriji umjetnina i prigodni koncert u Đardinu.SPLIT

PETAK

SUBOTA

OKOLICA

PETAKSUBOTA

infozona.hr/kalendar

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0