Tmuran četvrtak u većem je dijelu Dalmacije protekao u znaku suhog vremena, a tek je ponegdje zapadnije od Zadra bilo slabe kiše. Najviše dnenvne temperature bile su većinom od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Pred nama je promjenjiv kraj tjedna. Još u petak zadržat će se suho i barem djelomično sunčano. Vjetar će biti slab, a navečer će zapuhati slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Subota donosi prolaznu promjenu vremena. S obzirom na brojna planirana vikend događanja na otvorenom, interes za prognozom u dane vikenda je ogroman. Od jutra će se posvuda jače naoblačiti, a kiša će već rano ujutro početi u sjevernoj Dalmaciji, tijekom jutra u srednjoj, a sredinom dana u južnoj. U planinama iznad 1100 metara kiše će prolazno prijeći u snijeg. Dobra vijest će da će već od sredine dana na sjeveru Dalmacije početi razvedravanje koje će se popodne proširiti na cijelu obalu pa će večer biti pretežno vedra i suha. Još rano ujutro pohat će umjereno jugo koje na moru ponegdje prolazno može biti jako. Prolaskom fronte zapuhat će umjerena tramontana koja će popodne na moru, osobito prema otvorenom, biti jaka. Najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C, popodne lagani pad temperature zraka, a večer će biti svježa.

U nedjelju će dobar dio dana biti djelomično sunčano, ali se tijekom večeri očekuje novo jače naoblačenje, ponegdje uz kišu, a u višim planinama i snijeg. Ujutro burin, popodne će zapuhati umjereno do pojačano jugo, u noći na ponedjeljak će okrenuti na umjerenu tramontanu. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na subotu.

U ponedjeljak će biti djelomično sunčano i većinom suho. Samo je ponegdje moguće vrlo malo kiše. Puhat će umjerena do pojačana bura i tramontana. Temperature će i dalje biti bez veće promjene.

U prvom dijelu utorka bit će promjenjivo, ponegdje uz mogućnost za malo kiše, u Zagori i susnježice. Ipak, veći dio dana bit će djelomično sunčano i suho. Puhat će umjerena tramontana, povremeno uz pojačane udare. Bit će malo hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 6 do 11°C.

Djelomično sunčano i suho bit će u srijedu. Vjetar će biti slab. Ujutro u Zagori mraz, uz obalu i na otocima većinom od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 5 do 11°C.

Djelomično sunčano bit će i u četvrtak uz postupan porast naoblake navečer. Vjetar slab, zadržat će se prohladno.

Nova promjena vremena moguća je u petak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime