Nakon pobjede protiv Slovačke u Trnavi, Hrvatska i Mađarska u skupini imaju podjednak broj bodova, ali je Mađarska prvoplasirana zbog pobjede nad Hrvatskom. Pred Vatrenima je još 5 kvalifikacijskih utakmica od čega tri gostujuće i dvije domaćinske. Jedna od njih bit će potencijalno ključna, ona u Splitu koja će se igrati 10. listopada. Vatreni su posljednji put na Poljudu igrali u kolovozu 2012., tako da se radi o povratku u Split nakon dugih 7 godina.

HNS je početkom rujna odredio cijene ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu Vatrenih s Mađarskom. Zainteresirani će za mjesto na zapadnoj tribini morati platiti 250 kuna, a u pretprodaji će ulaznica koštati 200 kuna. Za istočnu tribinu cijena je 200 kuna, a u pretprodaji će biti 150, za sjevernu tribinu karta je 125, a 100 kuna u pretprodaji. Južna tribina nije u optjecaju za hrvatske navijače, ona je rezervirana za Mađare.

Zanimljivo je usporediti cijene karata za ogled na Poljudu s onima s Maksimira, gdje je Hrvatska pred službene 23 tisuće gledatelja pobijedila Azerbajdžan. Sjeverna tribina u pretprodaji se prodavala po cijeni od 40 kuna, a u redovnoj prodaji po 60. Tako će poljudski sjever koštati više nego duplo više nego maksimirski. Slično je i s ostalim dijelovima stadiona. Sjedala na istočnoj tribini Maksimira prodavale su se u pretprodaji po cijeni od 70 kuna, nakon toga 100 kuna. Sjedalo na zapadu (dolje) u pretprodaji je bilo 100 kuna, nakon toga 150, a Zapad dolje (VIP) u pretprodaji 150 kuna, u redovnoj prodaji 250 kuna.

Nema sumnje da cijenu ulaznice, među ostalim, određuje stupanj atraktivnosti utakmice, odnosno protivnika. HNS je, očito, povoljnim cijenama maksimirskih ulaznica “mamio” gledatelje na prvu kvalifikacijsku utakmicu Vatrenih za Euro. Iz nekih krugova u Zagrebu tijekom dugogodišnjeg razdoblja neigranja Hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu mogao se često čuti “argument” da Vatreni nisu dobrodošli u Split. Kako je stvarno stanje suprotno i postoji ogromna “glad” za reprezentacijom u Splitu, nema sumnje da će se i uz ove, bitno više cijene nego protiv Azarbajdžana u Zagrebu, Poljud u listopadu popuniti do posljednjeg mjesta.

Postavlja se samo jedno pitanje – kako to?Rezultati by SofaScore