Novinar Bernard Jurišić jučer je objavio poduži status u koje se osvrće na odnos države prema bolesnicima, osobito djeci, gdje postoje kategorije kojima su uskraćeni lijekovi.

U samo nekoliko sati njegovu je objavu lajkalo više tisuća ljudi, a podijelilo više stotina.

Njegovu objavu pročitajte u nastavku.

“Jučer čitam priču majke oboljele od karcinoma kako moli državu da osigura lijek za njezinu četverogodišnju curicu. Lijek koji postoji. I koji pomaže. Ali je državi preskup.

Danas čitam priču majke koja moli državu da ne povećava cijenu inzulina kojeg uzima njezin trogodišnji sin. Čitam priče na desetke drugih šećernih bolesnika koji će svoje pravo na život morati plaćati još skuplje. Jer su državi preskupi.

Zamislite. Državi su bolesnici preskupi.

Razmislite li ponekad što je to uopće država? Za što su se to ljudi desetljećima borili? Za što su ginuli? Da možemo slobodno mahati komadom krpe kad neki naš sportaš pobijedi? Da imamo pravo sami sebe opljačkati i uništiti umjesto da to napravi netko drugi?

Ili da imamo državu koja će biti naša država? Svih nas. Na koju ćemo se moći osloniti? Koja nas neće izdati kad nam zatreba? U trenutku bolesti ili nužde.

Čemu uopće služi država ako je deseci tisuća ljigavih stranačkih podguzina, uhljeba, zastupnika, lažnih branitelja, lažnih humanista, lažnih ljevičara, lažnih desničara, lažnih činovnika i više od svega glasnih lažnih “domoljuba” iz dana u dan na očigled svih nas ubijaju svojom pohlepom i nebrigom za išta osim svoje guzice?

Čemu usrana država koja novcem može spasiti ili olakšati ŽIVOT DJETETA, a ne želi? Jer joj je skupo?

Jebena ***najskuplja država Europske unije u odnosu na broj stanovnika*** ima obraza reći da joj su joj LIJEKOVI ZA DJECU preskupi!?

Stoko.

Svi vi koji ste je pokrali i koji je i dalje kradete. Svi vi koji ste svojim (ne)djelima doveli do toga da za vaše plaće, mirovine, otpremnine, nekretnine i ljubavnice uvijek ima, a za bolesnu djecu nema.

Dabogda vam trebali.

I bili vam preskupi.”



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime