Postao je vijest jer se vratio u Hrvatsku iz najskuplje bolnice na svijetu Cleveland Clinic Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok njegovi kolege odlaze u suprotnom smjeru. Mladi liječnik doc. dr. sc. Dario Mužević nakon godinu i devet mjeseci provedenih na Bliskom istoku stigao je tamo gdje je i započeo karijeru, u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je imenovan za v. d. ravnatelja Klinike za neurokirurgiju.

– Glavni je misterij zašto sam se vratio (gromoglasan smijeh). I otišao sam s namjerom da se vratim – odgovara na pitanje tportalu Dario Mužević, v. d. ravnatelj Klinike za neurokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Osijek.

I prije nego što je otišao znao je točno gdje želi: samo u Cleveland Clinic. Ništa drugo nije bilo u igri. Osnovni motiv mu nije bio raditi u inozemstvu, nego je otišao po znanje koje je želio, a u Hrvatskoj za to nije bilo mogućnosti, s ciljem da se vrati natrag kad ga prikupi.

– Nakon specijalizacije su nam, na žalost, neke edukacijske mogućnosti skromne. Možete ići na kongrese, ali otići na neko ekstenzivnije usavršavanje nemate kako, kada i odakle. Stoga mi je bila ideja otići tamo jer sam znao da je to vrhunska ustanova, pokupiti što se može i jednog se dana vratiti. I taj dan je relativno brzo došao, nakon godinu i devet mjeseci, nešto više od toga – detaljno objašnjava razloge povratka ovaj osječki neurokirurg koji je u Abu Dhabiju radio u bolnici s 364 kreveta i 6000 zaposlenih, od kojih je 300 liječnika, a cijena liječenja u njoj od 500 dolara dnevno na više.

Definitivna odluka o povratku u grad na Dravi ‘pala’ je u veljači, a preliminarno je o tome s Ravnateljstvom osječkog KBC-a razgovarao već nešto ranije. U Osijek se vratio, ističe, iz osobnih razloga.

Više pročitajte OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime