U četvrtak je na zagrebačkoj Kajzerici muškarac ubio šestero ljudi – dvojicu muškaraca, tri žene i 10-godišnje dijete. Njihova tijela pronašli su u kući, kao i bebu od 7 mjeseci, koja je jedina neozlijeđena.

Policijska potraga za napadačem trajala je cijelu noć na području cijele Hrvatske. Pronašli su ga rano ujutro u Brezovici. Tijekom uhićenja napadač se ubio.

https://video.hrt.hr/0208/Pressica_MUP0208.mp4″

“Sinoć je oko 21:30 bilo nekoliko dojava o pucnjavi u Cimermanovoj. Dolaskom na mjesto pronađeno je šest mrtvih osoba”, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić. Nakon istraživanja došli su do podatka da se jedna osoba može dovesti u vezu s tim djelom. Ta osoba povezana je s jednom od žrtava. Imaju zajedničko dijete koje je pronađeno na mjestu događaja, djelatnici Hitne su ga pregledali i smješteno je u odgovarajuću ustanovu.

Nakon potrage u koju su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući specijalnu policiju, locirali su ga u Brezovici. Nije se predao, nego je počinio samoubojstvo, piše Dnenvik.hr.

Motiv za sada nije utvrđen, istraživanje je u tijeku, a očevid je završen nešto prije 10 sati u petak.

“Nije bilo prijetnji niti nasilja počinitelja prema žrtvi. Nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela. Jedino je evidentiran za prekršaj remećenja javnog reda i mira na području Trešnjevke. Radi se o obitelji i jednoj mlađoj muškoj osobi za koju moramo utvrditi kako se zatekla u obitelji”, govori Rašić.

“Možemo potvrditi da je dijete od jedne od žrtava i od počinitelja. Zločin je počinjen ilegalnim oružjem”, kaže Rašić i potvrđuje da se ubojica (36) bavio taksi-prijevozom i da se rodio u Vukovaru.

“Intenzivnim traganjem smo ga locirali, uočili i pozvali na predaju. Izašao je iz vozila i izvršio samoubojstvo u neposrednoj blizini, izvan vozila”, kazao je Rašić.


1 KOMENTAR

  1. čestitam Policiji i Policajcima na uspješnom intenzivnom traganju. nevjerojatan uspjeh!!
    Pokoj duši svim preminulima, a puno sreće u životu te izniman doprinos ljudskoj zajednici želimo preživjeloj bebi

Comments are closed.