Ciklona koja je tijekom utorka donijela obilnu kišu većem dijelu Dalmacije postupno se udaljava od našeg područja. Prolazno jačanje polja visokog tlaka zraka osigurat će nam nekoliko stabilnih dana.

Danas prevladava djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Još samo ponegdje može pasti malo kiše, ali će se u većini predjela zadržati suho. Puhat će većinom slab sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru popodne može biti umjeren do pojačan. Bit će znatno toplije od normale za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 12 do 18°C.

Pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku i suho bit će tijekom četvrtka. Bit će tiho ili uz slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka od 3 do 8°C u Zagori, od 8 do 13°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 11 do 17°C.

Stabilno i pretežno sunčano bit će u petak. Tiho, a navečer će zapuhati slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka od 2 do 6°C u Zagori, od 7 do 12°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Na novu kišu nećemo dugo čekati. U pretežno oblačnu subotu povremeno će biti kiše, većinom u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno, moguće i jako jugo. Jutarnje temperature zraka u porastu, najviše dnevne bez veće promjene.

Vrlo promjenjivo će biti i u nedjelju u kojoj će kiša biti česta, moguća je i grmljavina, a ponegdje će ponovno pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će jugo i levant, krajem dana na sjeveru Dalmacije bura. Zadržat će se toplo.

U ponedjeljak će biti više sunčanih razdoblja, ali i dalje povremeno može biti slabe kiše. Puhat će umjerena bura i bit će znatno svježije u odnosu na nedjelju

Prema današnjim prognostičkim materijalima, od utorka se očekuje jačanje bure i postupno zahlađenje. Samo u početku u planinama može pasti malo snijega, a onda će biti suho. Čini se da će glavnina zahlađenja stići u srijedu.

Očekivana sinoptička situcija u utorak (ECMWF)


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime