Hajduk i službeno povukao donaciju Junaku, Maleš se nada nastavku suradnje

"U ovom trenutku nemamo sredstava da dođemo do faze kada bi se ta umjetna trava mogla početi postavljati" - kazao je Maleš

U više navrata u medijima se pojavljivala vijest o umjetnoj travi koju je Hajduk donirao Junaku, u vidu sportsko-poslovne suradnje dvaju klubova. Međutim, cijela stvar je naglo postala upitna.


Jučer je iz Hajduka stigao službeni odgovor u kojemu stoji da je donaciji povučena i kako će travnjak biti dodijeljen nekom drugom klubu u Dalmaciji.

Priopćenje Hajduka, kojeg potpisuje Božo Pavković iz Odjela odnosa s javnošću, prenosimo u cijelosti:

HNK Hajduk je pokušao uspostaviti kvalitetnu suradnju na više razina s NK Junak. Procijenili smo kako se radi o klubu nositelju kvalitete u Cetinskoj krajini zbog čega smo s NK Junak dogovorili suradnju u vidu stručne pomoći te donacije sportske opreme, što je u vrlo kratkom roku i realizirano. Na njihovu zamolbu donirali smo im umjetnu travu s našeg pomoćnog terena koji je u međuvremenu moderniziran.

Mijenjanjem vodstva u NK Junak dolazi do promjene smjera te negativnih stavova po pitanju dijela stručne pomoći i potrebe za doniranom umjetnom travom. Obzirom na takve okolnosti odlučeno je da se trava preusmjeri prema drugom dalmatinskom klubu.

Zbog zadovoljstva rezultata radom u omladinskom pogonu Junaka, ali i zadovoljstva rezultata radom na cijelom području Cetinske krajine, Hajduk je i dalje spreman nastaviti pružati stručnu pomoć i raditi na razvoju nogometa u Cetinskoj krajini kroz omladinski pogon NK Junaka u vidu prenošenja metodologije rada iz Akademije HNK Hajduk u NK Junak te kroz nastavak novopokrenutog nogometnog turnira za mlađe kategorije u Cetinskoj krajini.


Ovu odluku uprave Hajduka komentirao je za Feratu predsjednik Junaka Duje Maleš:

– Mi kao klub nismo rezignirani činjenicom što se netko drugi dobiti taj umjetni travnjak iz jednog vrlo jasnog razloga, a taj je da u ovom trenutku nemamo sredstava da dođemo do faze kada bi se ta umjetna trava mogla početi postavljati.Što se tiče suradnje dvaju klubova, mi se iskreno nadamo da će se ona nastaviti na obostrano zadovoljstvo, pogotovo u dijelu koji se odnosi na omladinski pogon. Također, vjerujemo da suradnja dvaju klubova u budućnosti biti još i bolja – kazao je Maleš.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime