Pijana HAC-ovka Ivana Tena Gotovac Soldić dobila je otkaz u Hrvatskim autocestama.
Indexu su to potvrdili iz te državne firme.

Kako su objasnili, Gotovac Soldić je prema kolektivnom ugovoru imala pravo na mjesec dana neplaćenog dopusta, iako je bila u pritvoru.

Iako zvuči apsurdno, u HAC-u su ovu praksu uveli jer su morali plaćati odštete direktorima i radnicima kojima su dali otkaz jer su bili u pritvoru.

Sama pristala na otkaz ako se ne vrati za 30 dana

Kako Index doznaje, pijana HAC-ovka je, kada je potpisivala sporazum o mjesec dana plaćenog dopusta potpisala i da se, u slučaju da se ne vrati nakon mjesec dana na posao, prekida njen ugovor o radu.

Kako joj je krajem prošlog tjedna sud produljio istražni zatvor, bilo je jasno da se Gotovac Soldić neće vratiti na posao. Kako je sama pristala na otkaz ako se nakon 30 dana ne vrati na radno mjesto, otkaz ne mora proći savjetovanje s radničkim vijećem, što je inače uobičajena procedura u slučaju otkaza u HAC-u.

Otkaz je danas i formaliziran te ona s današnjim datumom više nije zaposlenica HAC-a, doznali je Index te tvrtke.

Podsjetimo, Ivana Tena Gotovac Soldić pijana je svojim Audijem u Splitu ubila mladu djevojku Mariju Ćorić.

Gotovac-Soldić je prije mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela određen jednomjesečni zatvor nakon što je utvrđeno da je 23. listopada u 21,30 sati izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnjakinja, nakon čega je automobilom pobjegla s mjesta nesreće.

Projurila kroz crveno, udarila djevojku i pobjegla

Protiv nje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je izazvala prometnu nesreću i zbog nepružanja pomoći.

Studentica je poginula na raskrižju Puta, ulice iza Nove bolnice, i Poljičke ulice dok je na semaforu prelazila ulicu kroz zeleno svjetlo za pješake i crveno za vozače. Automobil je projurio kroz crveno, udario djevojku i odbacio je, a ozljede su bile toliko teške da je umrla na mjestu nesreće, podsjeća Index.

Umjesto da stane, vozačica se automobilom dala u bijeg ne pruživši pomoć stradaloj djevojci, ali očevici nesreće zapisali su broj registarskih pločica automobila te su policiji rekli da ga je vozila plavokosa žena, koja je ubrzo otkrivena. Iako je tvrdila da joj je automobil, koji je pronađen u Kranjčevićevoj ulici, bio ukraden, pokazalo se da to nije istina. Nakon što ju je policija uhitila, izmjereno joj je više od jednog promila alkohola.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime