Iako su iz Grada Splita prvih dana ove godine najavili da će u suradnji sa Službom za staru gradsku jezgru i konzervatorima u najkraćem mogućem roku ukloniti sva plakatna mjesta u Nodilovoj i Sinjskoj ulici, ali i sa svih gradskih starina, to se do danas nije dogodilo.

VEZANI SADRŽAJ:

Navodno su konzervatori spremni na “akciju”, ali zeleno svjetlo iz Grada još nije stiglo.

Već je postala rutina da Grad i aktivisti igraju “ping-pong” s brisanjem i pisanjem poruka na ilegalnim plakatima, a posljednji u nizu osvanuli su u četvrtak navečer. Inače, gradonačelnik Andro Krstulović Opara prilikom nedavne devastacije Vestibula, kada je na ovom gradskom povijesnom biseru grafitima napravljen pravi kulturocid, posredno je usporedio taj bezumni čin s povremenim grafitima aktivista na ilegalno postavljenim plakatnim mjestima. Također je pozvao medije “da se odgovorno ponašaju i da naglašenim objavljivanjem ne potiču škrabotine na javnom mjestu kao prihvatljiv izraz komunikacije”.

Nadamo se da će Grad, kako je javno obećao, u najkraćem roku ukloniti ilegalna plakatna mjesta pa mediji više neće imati potrebu objavljivati “škrabotine na javnom mjestu”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime