SDP se novim priopćenjem osvrnuo na aktualnu gradsku vlast u Splitu. Priopćenje koje potpisuje Goran Šarotić, član Savjeta za gospodarstvo SDP-a Split i član Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, prenosimo u cijelosti:

Sto puta ponovljena laž ipak ostaje laž, bez obzira na napore i upornost vas HDZ-ovaca. Svoju očitu nesposobnost u vođenju grada pokušavate opravdati usporedbom s bivšim gradonačelnikom Baldasarom. Bivši gradonačelnik Baldasar je iznevjerio povjerenje kako 33.365 birača koji su 2013. glasali za njega tako i povjerenje splitske organizacije SDP-a. Novo rukovodstvo splitskog SDP-a se više puta jasno izjasnilo, na vlastitu inicijativu, da je vlast bivšeg člana SDP-a Ive Baldasara bila loša.

Vaša gradska vlast je na početku mandata podsjećala na Baldasarovu, a sad, nakon gotovo polovice mandata, pokazala je da je još gora. O tome dovoljno govori činjenica da vam je jedini projekt koji provodite i kojim se stalno hvalite sanacija Karepovca, kojeg vam je spremnog ostavio upravo Ivo Baldasar. Tada su otkupljena sva zemljišta, izrađena projektna dokumentacija, ishođene dozvole te pripremljen cijeli projekt kojeg ste, kao i mnoge druge stvari u svojoj povijesti ukrali, prisvojili te se ponosno slikali kao lažni lovac pored tuđeg trofeja.

Ali ste vi, stranka bez srama i obraza koja upropasti sve što stigne. Kao npr. Spaladium Arenu, gordijski čvor oko vrata Grada Splita, koji nitko ne zna kako otpetljati ili presjeći, i koji stalno prijeti da nas uguši. I ne, nije ovo trenutak gdje ćemo vam izvlačit grijehe iz prošlosti kako bismo „izbrisali svoje“, već naglašavamo da je to zapravo jedini projekt u kojem je sudjelovao vaš gradonačelnik Krstulović Opara dok je, kao HDZ-ov gradski vijećnik, držao većinu gradonačelniku Kuretu, kojem je kasnije i vodio kampanju za novi gradonačelnički mandat. Srećom, ni u tome nije uspio.

SDP se bez ičijeg poticaja jasno izjasnio o Baldasarovim pogreškama, a vi se i danas preko Andre Krstulovića Opare hvalite mandatom Ivana Kureta, nenadmašnim po nanošenju štete Gradu Splitu. Nadamo se da Andro Krstulović Opara ipak neće dostići svog uzora Ivana Kureta, iako se ne može reći da nije na dobrom putu. Među njegovim „ostvarenjima“ ističe se neuspjela i protuzakonita sistematizacija i rasulo u gradskoj upravi gdje još nisu popunjena čak ni sva čelna mjesta, loše, preskupo i netransparentno privremeno rješenje Žnjana, zakašnjela reakcija na propast Marjana, neuspjela improvizacija u pokušaju poput premještanja autobusnog kolodvora na Kopilicu, komunalni nered, upropaštavanje kulture, kronični nedostatak parkirališta… Od gradonačelnikove grandiozne najave da će se izraditi Strategija razvoja grada Splita prošlo je godinu dana, a nisu se izabrala niti tijela koji bi trebali sudjelovati u izradi. Jedino što ste uspješno napravili je podizanje prireza za čak 50%, a još je neizvjesno hoće li vam uspjeti i nametanje novog harača u vidu povećanja paušala za male iznajmljivače, kojim bi ugrozili i turizam kao sektor gospodarstva koji Split drži iznad površine.

Sve ono što je Andro Krstulović Opara u protekle gotovo dvije godine napravio možemo nazvati ili prisvajanjem tuđih zasluga ili neuspješnim improvizacijama. Skoro je na polovici mandata, a nije napravio apsolutno ništa. To možda nije ni loše jer nas je povijest naučila da je bolje da HDZ ne radi ništa nego da uistinu provode projekte.