HRT će na Novu godinu emitirati zabranjenu i zagubljenu epizodu kultne serije Naše malo misto. Epizoda “Zagrebulje“, 14. po redu u serijalu, emitirana je samo jednom, 31. prosinca 1970. godine nakon čega je zabranjena i izgubljena u arhivi televizije.

“Ta epizoda u ono doba morala je izazvati poprilično političko uznemirenje. Tadašnji komunistički političari sigurno nisu bili sretni s tom epizodom jer u njoj ima stvari koje u najmanju ruku prelaze onu granicu satire koja je bila tolerantna u to doba. Nikola Vončina u svojoj knjizi spominje upravo to – da je jedanput emitirana i da je tada zabranjena. Inače, u “Našem malom mistu” puno stvari bilo je novog i nikad emitiranog. Ima jedna scena gdje doktor Luigi i Boris Dvornik mokre s rive. Ta je scena stvorila veliku medijsku buku u to doba”, pojasnio je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” Renato Kunić, ravnatelj Programa HRT-a.

Miljenko Baričević, montažer HTV-a koji je snimku slučajno pronašao, pojasnio je da je riječ o posebnom malom specijalu od 33 minute. Specijal je bio arhiviran pod zabavni, a ne dramski program pa je to jedan od razloga zašto je snimka toliko dugo vremena ostala neotkrivena.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime