Svečana dodjela uvjerenja polaznicima stručnih programa za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića organizirana je od strane Suvremenog učilišta u Splitu.

Programi su realizirani u suradnji s Regionalnim uredom Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a sufinancirani su iz Europskog socijalnog fonda predviđenog za osposobljavanje i usavršavanje nezaposlenih osoba iz područja ugostiteljstva i turizma.

Suvremeno učilište u Splitu najveća je i najstarija privatna obrazovna ustanova u Hrvatskoj koja se već 20 godina bavi cjeloživotnim obrazovanjem u gotovo svim područjima života. Učilište je dio grupacije koju čini zajedno s Visokom školom Aspira i Pomorskim učilištem Atlantis.

Ravnatelj Suvremenog učilišta u Splitu te dekan Visoke škole Aspira Alen Jerkunica održao je motivirajući govor za sve polaznike navedenih programa.

Naglasio je da suradnja s HZZ-om traje više od 20 godina s obzirom na to da Učilište izvodi niz programa iz područja hotelijerstva i ugostiteljstva zato što posjeduju uvjete za koje se može reći da su najbolji u Republici Hrvatskoj. Pomoću čak dva profesionalna kulinarska praktikuma, kako u Splitu tako i Zagrebu, ali uz popratne sadržaje koji im omogućuju da vježbe u praktikumu izvode na veoma visokoj razini, svi polaznici programa teorijska znanja nadopunjavaju praktičnima. Umreženost s poslodavcima forte je Suvremenog učilišta u Splitu.

Praksa koja se izvodi kod partnera učilišta, način je suradnje s potencijalnim poslodavcima, ali i benefit polaznika programa koji spoznavaju rad izvan teorije te rad u realnim uvjetima izvan praktikuma.

Statistika zapošljivosti polaznika je visoka, preko 90%, a vodi je HZZ.

Ispred HZZ-a nazočnima se obratila predstojnica regionalnog Zavoda za zapošljavanje, gospođa Jelena Gogić koja se zahvalila Suvremenom učilištu na uspješno odrađenim programima osposbljavanja i usavršavanja, ali i na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji koja daje rezultate po pitanju zapošljivosti polaznika različitih programa.

HZZ analizira te reagira na realne potrebe tržišta rada upravo upućujući nezaposlene na programe osposobljavanja i usavršavanja te prekvalifikacije.

Polaznik osposobljavanja za program kuhar, gdin. Tomislav Radić iznio je svoje pozitivne dojmove, preporučio program, ali i Učilište svima koji imaju volje i želje. Zahvala mentorima jasan je pokazatelj koliko Suvremeno učilište brine o svojim polaznicima.

Darijo Marović, polaznik programa osposobljavanja za masera dugogodišnji je sportaš koji je želio sadašnju karijeru nadopuniti prevencijom ozljeda u sportu. Također je iznimno zadovoljan programom i očekuje da će sva stečena znanja moći primijeniti u daljnjem radu.
Nakon svečane dodjele diploma, za sve sudionike organiziran je domjenak koju su pripremili polaznici programa osposobljavanja.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime