Jutros u Dalmaciji prevladava oblačno i prohladno vrijeme. Oborina najviše ima na vanjskim otocima i na dubrovačkom području, a suho prevladava u sjevernoj Dalmaciji.

Temperature zraka su od 7 do 12°C, na prema kraju dana uslijedit će zahlađenje. Trenutno je najhladnije na Dinari s -2°C i centimetrom snijega na tlu.

Večeras i noćas u planinama Dalmacije ponegdje će pasti malo snijega, a pokoja snježna pahulja samo je prolazno moguća u višim predjelima Zagore, osobito uz Kamešnicu i Dinaru.

Puše umjerena bura koja podno Velebita već doseže olujne i orkanske udare koji su počeli stvarati probleme u prometu.

Izvješće HAK-a od 10 sati:

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
Paški most (DC106).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar usporava promet i na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i južnog portala tunela Sveti Rok (ograničenje brzine na 40 km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime