Bliski susret: Slovenci presreli hrvatske ribare u Savudriji

S obzirom na to da je počela jaka bura, danas ribari više neće izlaziti na more, a svojevrsna "igra živaca" slijedi sutra

Prva tura hrvatskih ribara u Savudrijskoj vali jutros je isplovila oko četiri sata i po povratku u luku su za N1 kazali da incidenata nema, ali napetosti ima kao i prošlih mjeseci. Potvrdili su to N1 i u istarskoj policiji. S obzirom na to da je počela jaka bura, danas ribari više neće izlaziti na more, a svojevrsna “igra živaca” slijedi sutra.


Oni su jutros isplovili, uz pratnju policijskog broda – obično ih prate jedan do četiri broda – i kažu da incidenata nema, ali da se napetost osjeća, ali kao i prošlih mjeseci. Slovenska policija pokušala je prići jednoj hrvatskoj brodici i rekla je ribarima da se nalaze u slovenskom teritorijalnom moru te da ga što prije napuste, a oni su dalje nastavili ribariti pod pratnjom hrvatske policije, javili su ribarima kolege.

Ribari ističu da priželjkuju da ostane mirno, da ne bude nikakvih represivnih aktivnosti i daljnje eskalacije Kažu, svjesni su da je to nakon toliko godina isključivo politički projekt Slovenije na štetu hrvatskog teritorija i nadaju se da će hrvatski političlari biti toliko mudri da zaštite integritet hrvatskog teritorija.

Kako N1 neslužbeno doznaje, sedam policijskih vozila patrolira s hrvatske strane dok se sa slovenske nalaze njih tri.

Kada slovenska policija uoči hrvatsku ribaricu u onome što oni smatraju slovensko teritorijalno more, upozore ih da se nalaze u Sloveniji, a odmah dođe hrvatska policija i stane između njih i ubrzo sva tri plovila napuštaju to mjesto.

Postupanje je svakodnevno, a policija ima već podatke brodova (podsjetimo, nije riječ o velikom broju ribara u tom pošalje području) i kad se dogodi da hrvatska policija zatekne slovensku ribaricu u hrvatskom moru šalje izvješće ministarstvu, zna ih biti dva, tri, četiri, a danas s obzirom na vrijeme bit će ih vjerojatno manje, kazao je u razgovoru za N1 Loris Kozlevac iz istarske policije.Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0