Nakon predivnih cesta kroz Transalpinu i Transfagarasan, po običaju u 9:00 smo svi bili na svojim motorima ispred hotela i krenuli dalje, cilj je malo mjesto Vlasotince na jugu Srbije.

Vozimo kroz Rumunjsku i ponovno nailazimo na loše ceste, veliki broj pasa lutalica na putu, te još uvijek prisutna zaprežna kola. Vozili smo malo življe jer su uvjeti na cesti to dopuštali, dan je bio predivan, cesta suha i otvorili smo treću traku jer svi vozači automobila su se bez problema pomakli udesno da ih možemo prolaziti. Testnu Hondu X-ADV je ovog puta vozio ponovno Josip Dujmović koji niti u jednom trenutku nije zaostajao za nama te se ravnopravno vozio kao i svi ostali, dok su testne gume Pirelli scorpion str i dalje u jako dobrom stanju. Iako imaju off road šaru, ne troše se tako brzo ali jako dobro prianjaju na asfalt.

Malo prije srpske granice vidim da mi fali pola kolone, usporavam da se opet svi skupimo i u tom trenutku mi dolazi Miodrag Nikolić, inače predsjednik BMW MK VLASOTINCE i obavještava me da je našem sudioniku Petričeviću u vožnji ispao bočni kufer s GS-a. Stao sam sa strane i pričekao dok se nisu svi okupili i s njima Petričević koji je ponovno namontirao bočni kufer koji je bio vidno isfrižan ali nije puknuo nigdje. Tu strašnu i ružnu ogrebotinu smo popravili tako da smo veliku naljepnicu BALKAN RALLYJA nalijepili preko i nastavili dalje prema Srbiji. Razlog otpadanja kufera je zasigurno bilo neoprezno kačenje kufera na nosač.

Bez većih problema prelazimo granicu opet na Đerdapu i ulazimo u Srbiju te nastavljamo dalje prema Vlasotincu. Nakon prelaska granice Josip Dujmović je sjeo na GS, a njegov otac Miro Dujmović na Hondu X-ADV. Par kilometara poslije Josip je ostao bez goriva, ali smo brzo to riješili i ekipa iz Vlasotinca je u rekordnom roku došla do njega i donijela mu benzin.

Oko 18 sati ulazimo u Vlasotince, predvode nas naši sudionici rally Vlasotinca a ujedno i članovi i osnivači BMW MK VLASOTINCE Miodrag Nikolić i Radovan Popilić. Odlazimo tradicionalno kao i svake godine ispred gradske uprave gdje nas dočekuju predstavnici TZ i poglavarstva grada. Nakon parkiranja motora u špalir i fotografiranja, snimanja dronom i davanja intervjua za lokalne medije, odlazimo preko puta u muzej grada gdje prisustvujemo malom predavanju o samoj povijesti grada Vlasotinca.

Nakon predavanja osvježenje uz kanape sendviče, te odlazak na ručak gdje smo jeli predivni gulaš i roštilj. Nakon par sati ručka odlazimo u hotel i imamo pauzu od jedan sat, te odlazimo na večeru gdje su nam posluženi svi specijaliteti domaće kuhinje uz odličnu muziku uživo.U jednom trenutku stane muzika i pjevač nam se obrati te kaže: “Ja se baš ne razumijem u motore, ali mogu vam reći da je DUKAT najbolji motor na svijetu!” Na prvu nismo shvatili što je htio reći, ali kad smo vidjeli Bojana koji je ujedno jedini od nas vozač Ducatija, shvatili smo da ga je on potplatio da to kaže; samo što je ovaj umjesto Ducati rekao DUKAT. Nismo se stali smijati sljedećih pola sata.

Nakon svečane torte uzeo sam mikrofon, zahvalio se velikim domaćinima i načelniku općine koji je također bio s nama na večeri, te pokrenuo malu humanitarnu akciju gdje je svaki član donirao nešto novca. Skupili smo ukupno 400€ i ja sam još nadodao 100€ te sam ujutro nazvao direktoricu lokalnog vrtića i pitao što im fali. Dobio sam informaciju da im fali televizor pa smo ujutro kupili jedan veliki televizor i mnoštvo bombona i drugih slatkiša te smo posjetili vrtić, iznenadili djecu i podijelili slatkiše. Za uzvrat tete su nam servirale baklave na malim stolovima za djecu, te smo se na trenutak vratili u dane vrtića i sjeli na male dječje sjedalice i uživali u predivnim baklavama.

Sutra je plan doći do Skopja gdje nas očekuju MK Noćni Vukovi i članovi BMW KLUBA MAKEDONIJA.

Hvala sponzorima ovog putovanja: Honda Šago, Ruting Honda, Dalmacija Danas, MotoBox, Akrapovič, Migo Moto, Moto Ogi, Šepić Commerce.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime