U ponedjeljak je uspješno završio 8. Balkan Rally koji se vozi u čast preminulom članu BMW MK DALMACIJE, Željku Vidakoviću.

U 10 dana sudionici Balkan Rallya su prešli preko 4.000 kilometara, obišli devet zemalja te doživjeli bezbroj nezaboravnih trenutaka.

Ruta je išla preko Hrvatske – Slovenije – Srbije – Rumunjske – Bugarske – Makedonije – Albanije – Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

– Rally je zamišljen tako da se od točke A do točke B dođe što težim i kompliciranijim cestama koje vode kroz lijepu prirodu i tako kroz sve ove zemlje. U prosjeku smo prelazili cca 400 kilometara dnevno, a najviše u jednom danu je bilo 540 km planinskih cesta – objašnjava organizator Rallyja Željan Rakela.

Sudionici su posjetili poznatu tvornicu auspuha Akrapović u Sloveniji, obišli predivni Daruvar uz degustaciju vina i sireva, uživali u gastronomiji vojvođanskih specijaliteta, Dunav prešli skelom, odvozili najpopularnije ceste istočne europe – Transalpinu i Transfagarashan, u Vlasotincu jeli najbolji roštilj, u Skopju uživali u društvu članova MC Noćni vukovi, posjetili najveće Romsko naselje Šutke, odvozili ekstremno tešku dionici kroz Albaniju (Debar – Burrel – Laç), uživali vozeći se kroz Crnu Goru uz kanjon Pive, uživali u sarajevskim specijalitetima i posjetili Titovo atomsko sklonište u Konjicu.

Na putu je bilo kiše i magle, velikih vrućina, puno loših cesta, makadama, ali svaku večer vozači su uživali u dobrom društvu uz pjesmu i bogatu gastronomiju.– Bilo je i probijenih guma, puknutih klema, gubljenja registarskih tablica, gnojnih infekcija, lakših ozljeda prstiju, puknutih tetiva koljena uz bolnički prijevoz i operaciju, želučanih viroza, jakih grčeva u nogama i cijelom tijelu, ali sve smo uspjeli riješiti i sve prepreke savladati, priča Rakela.

Ove godine na Rallyju je po prvi put sudjelovao i skuter Honda X ADV 750 koji je bez ikakvih problema, ravnopravno s ostalom motorima odvozio ovaj rally, a vozilo ga je preko 20 sudionika.

Više o samom Rallyu bit će objavljeno na našem portalu u 10 putopisnih epizoda

Povezani sadržajKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime