Na samom dolasku primjećujemo ljude svih generacija kako čekaju u redu svoj kebab. Kad smo napokon i mi došli na red zamolili smo vlasnika Roberta da nam između zalogaja super kebaba oda i neku tajnu ili bar poneki tajni recept „Kebabsita“. Zašto ljudi vole baš njihov kebab? Zašto baš Split i kako je tako brzo došao na dobar glas?

KOJA JE TAJNA DOBROG KEBABA?

Robert nam kroz šalu govori da nema tajnih recepata i da je stvar vrlo jednostavna.

„Dobra atmosfera i kvalitetna hrana su sav moj recept“. Vlasnik Kebabsita nadodaje kako ljudi brzo prepoznaju šta valja.

„Glavni cilj mi je od početka bio da ljudi probaju dobar kebab sa svježim namirnicama, dobrim umakom i da je pun mesa.“ Jer to je ono najbitnije, tvrdi Robert. „Da se ljudi najedu i otiđu iz Kebabsita siti, a ne gladni.“

Nekad, kaže Robert, dobije i pokoju kritiku na račun količine mesa, ali u dobroj komunikaciji sa svojim kupcima i to se riješi. „Pa pazim ja i na one koji manje pojedu ili paze na liniju“, šali se Robert koji ističe kako pokušava udovoljiti svakom svom kupcu.

Tajna je dobrog kebaba, kaže, u dobro odabranom mesu, ali i prilozima i umacima. Jer što je kebab bez dobrog umaka. „Svaki kupac može naglasiti koliko čega želi u svoj kebab kako bi složio točno ono što se njemu sviđa jer ne voli svatko isti omjer mesa, umaka i priloga“, razumno odgovara vlasnik koji opet ponavlja kako želi da su kupci siti i zadovoljni. „Ljudi to cijene i hvala im na tome.“

ZAŠTO BAŠ SPLIT?

S osmijehom na licu odgovara kako je za to zaslužna njegova žena koja je rodom iz mjesta nedaleko Splita. I kako je to još iz onih dana kada je mlad i zaljubljen iz Zagreba dolazio u Split gdje je ona studirala.

Ono što bi mu falilo za vrijeme boravka u Splitu je dobar „onako pravi kebab“,  kaže nam Robert. „Onakav kakav sam kao ljubitelj kebaba jeo po gradovima u Njemačkoj, Belgiji, Mađarskoj, Sloveniji…“

A ideju o kebabu u Splitu bi njegova tadašnja cura, danas žena, kako kaže rasplamsala kad bi rekla „To ti tu niko ne jede. Tu su ti topli i ćevapi zakon.“

Nekoliko godina nakon, „opet zahvaljujući mojoj ženi“, šali se Robert, se stvorila super prilika za otvoriti lokal u Splitu. Odlučili smo ponuditi Splitu najbolji kebab.

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE!

„Ljudi u Splitu su zahvalni i to mi se sviđa. Primijete koliko se trudimo i radimo. Prepoznaju kvalitetu.“

Nadodaje Robert kako se uvijek prepozna nešto što čovjek sa srcem radi. „Radim ono što volim, ono što sam i sam već puno puta degustirao. Nepce sam već naviknuo na savršen kebab i takav želim nuditi i svojim kupcima.“

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
19
Haha
1
Hagić
5
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime