Upalio se MeteoAlarm: Već od utorka moguće nevrijeme, ali glavnina problema stiže uoči vikenda

DHMZ je za Dalmaciju za utorak izdao žuti stupanj upozorenja na grmljavinsko nevrijeme

Naoblaka koja nam je stigla tijekom drugom dijela ponedjeljka svojevrstan je uvod u promjenjivije vremenske prilike koje nas čekaju tijekom utorka. Ne radi se o značajnoj promjeni vremena, jer kako to obično biva u ovom dijelu godine, ljetne nestabilnosti su vrlo neravnomjerno raspoređene. Ponedjeljak je u većem dijelu Dalmacije bio suh, tek uz granicu s BiH uz rijetke pljuskove s grmljavinom.


Najviše dnevne temperature su bile od 28 do 32 Celzijeva stupnja.

Utorak donosi promjenjivije vrijeme zbog prolaska slabo izražene ciklone preko naših krajeva. Zbog toga će već od jutra biti promjenjivo, s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Ujutro i navečer se više grmljavinskih oblaka očekuje na moru, a popodne na obali i u Zagori. Mjestimice je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme s većim količinama oborina u kratko vrijeme. Ipak, oborina neće biti posvuda, pa će se osobito u većem dijelu južne Dalmacije zadržati suho. Ujutro i sredinom dana slabo do umjereno jugo, popodne će u sjevernoj Dalmaciji zapuhati slaba do umjerena bura, ali će do večeri vjetar gotovo posvuda prestati. Najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C, ali će s pljuskovima biti i desetak stupnjeva svježije!

Srijeda će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. I dalje će, uz povremeno povećanu naoblaku, biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, ali će oni biti manje intenzivni i česti u odnosu na utorak, a bit će više područja u kojima će se zadržati suho. Noć tiha ili uz burin, danju će zapuhati slab do umjeren maestral, na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak u popodnevnim satima. Noć će biti malo svježija, osobito u Zagori, a najviše dnevne temperature većinom od 25 do 29°C.

U četvrtak u većini predjela pretežno sunčano i suho. Ipak, popodne će u Zagori biti umjerenog i pojačanog razvoja naoblake s kojim ponegdje može biti prolaznih grmljavinskih pljuskova. Noću tiho ili burin, danju većinom slab maestral. Ponovno će biti malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

U petak će u većem dijelu Dalmacije biti djelomično sunčano i suho, ali se prvenstveno u sjevernoj Dalmaciji očekuju mjestimični pljuskovi, osobito u drugom dijelu dana. Navečer pljuskova može biti i na širem šibenskom području. Zapuhat će umjereno jugo koje u drugom dijelu dana na moru ponegdje može biti pojačano. Bit će vrlo toplo, vruće i sparno.


Prema današnjim prognostičkim materijalima, subota donosi prolaznu promjenu vremena, pa će već od noćnih sati biti promjenjivo, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće izraženije nevrijeme. Glavnina oborina očekuje se do jutra, a danju će biti djelomično sunčano, osobito u Zagori uz mogućnost pljuskova. Jugo će još u noći prestati, danju će zapuhati do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će popodne na otvorenom biti pojačan. Bit će 2 do 4 stupnja svježije u odnosu na petak.

Nedjelja će donijeti povratak sunca, tek u Zagori popodne može prolazno pljusnuti. Popodne umjeren, na otvorenom i pojačan zapadnjak i sjeverozapadnjak. Bit će toplije, gotovo posvuda iznad 30 stupnjeva!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime