Poznato je da su uvjeti u okolini u kojoj živimo iznimno važni za naše tjelesno i mentalno zdravlje. S time bi se složili i svi koji žive u, kako ga nazivaju, „najlipšem gradu na svitu“ Splitu. Upravo u ljepoti njegova centra, u secesijskoj vili svoja vrata otvorit će Centar mentalnog zdravlja Uglešić poliklinika, specijalizirana za psihijatriju, neurologiju, otorinolaringologiju, psihodijagnostiku, bolesti štitnjače te ambulantu za bol. U nizu zdravstvenih usluga koje stvaraju spoj duhovne i tjelesne brige o vlastitom zdravlju ova Polinika je prvi takav centar u kojem se mogu dobit sve usluge tog tipa na jednom mjestu.

U prizemlju kasnosecesijske urbane vile koja, u strogom centru grada, koja je okružena bogatom hortikulturom i čarobnim đardinom vlasnici su u stvarnost prenijeli svoje želje, snove i ideje. Jedna od niti vodilja je bila ujediniti tradiciju, znanje ali i tehnologiju i na tom tragu upravo je i nastala ova urbana oaza mentalnog zdravlja. Kada govorimo o tradiciji dovoljno je reći da se klinika nalazi u prizemlju kuće s kraja 30ih godina prošlog stoljeća. O tradiciji i znanju  govori i sami podatak da obitelj Uglešić već preko 60 godina radi i živi psihijatriju.

Prvi takav uređaj u Dalmaciji

A od sada su u sve to uklopljeni i vodeći svjetski trendovi u psihijatriji i neurologiji kao što su liječenje TMS-om. Ova relativno nova terapija protiv depresije i brojnih drugih moždanih bolesti preporučuje se kad druge terapijske opcije daju nedovoljne rezultate ili u kombinaciji s drugim terapijama. Uz transkranijsku magnetsku stimulaciju kao jednu od vodećih terapija po svim smjernicama svjetskih psihijatrijski društava bolesnicima i prvi na ovom području nude mogućnost terapije NFB-om (Neuro feed back) online.

Poliklinikom dominiraju spojevi suvremenih interijerskih uređenja izvrsno uklopljenih u tradicionalnu arhitekturu minulog vremena. Na preko sto kvadrata prostora Poliknike nalaze se ordinacije koje ostavljaju dojam ugode doma. Boravak je ovdje svakom pacijentu prilika da u opuštenoj atmosferi dođe do rješenja svojih problema. Na samom ulazu dočekat će vas ljubazno osoblje koje će vam u dnevnom boravku ponuditi neki od zdravih napitaka uz veliki izbor čajeva. Neizostavan pečat ovom hramu mentalnog zdravlja dala je i supruga prihijatra doc. dr. sc. Borana Uglešića, splitska glumica Ana Gruica Uglešić, pa je gotovo neizbježno ne primijetiti umjetnički dodir uređenje poliknike.

Sve dodatne informacije možete dobiti na na web stranici poliklinike.

Moja reakcija na članak je...
Vau
35
Haha
38
Hagić
10
Hmmm
8
Plač
4
Grrr
15
Molim?
10

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime