Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

U Trilju konferencija „InoFood Dalmatia 2024" - umrežavanje za inovacije na području proizvodnje hrane

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz obvezne prijave putem poveznice
SPONZORIRANI SADRŽAJ14. lipnja 2024. 01:50
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

S ciljem povećanja svijesti o važnosti proizvodnje hrane na području Splitsko-dalmatinske županije usklađene s najnovijim trendovima i znanstvenim postignućima, a temeljeno na tradicionalnim i prepoznatljivim artiklima, te uspostavljanja dijaloga i suradnje između znanstveno-istraživačkog i poslovnog sektora, u Trilju će se, u organizaciji Centra kompetencija Trilj - CEKOM-3Lj, 17. lipnja održati konferencija umrežavanja za inovacije na području proizvodnje hrane „InoFood Dalmatia 2024". Konferencija je namijenjena znanstveno-istraživačkom sektoru, malim i srednjim poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i široj javnosti.

Sudionike konferencije pozdravit će gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić i ravnateljica Ustanove CEKOM 3LJ Jelena Ružić. Na konferenciji će govoriti dr. sc. Danica Ramljak (Svjetska banka/Mediteranski institut za istraživanje života), Mate Paštar (Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije), doc. dr. sc.  Krunoslav Aladić  (Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek) i mr. sc. Miroslav Žakula (EUCLID d.o.o., Vinkovci).

U okviru konferencije održat će se predstavljanje opreme ustanove CEKOM 3LJ za inovativna rješenja u proizvodnji hrane korištenjem superkritične ekstrakcije, kozmetičkih proizvoda tvrtke Pharmagal d.o.o. i kušanje sireva iz sirane Puđa d.o.o. s dodatkom superkritičnih ekstrakata, a potom je za sudionike organiziran studijski izlet i ručak u Terra Marascae (Katuni – Prpuša).

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz obvezne prijave putem poveznice  https://forms.gle/1hikQ1HaEgn2tPbT8.

Ustanova CEKOM 3LJ, organizator konferencije "InoFood Dalmatia 2024", razvija specifične nove proizvode temeljene na samoniklim vrstama ljekovitog i aromatičnog bilja Dalmatinske zagore. Kroz razvoj novih proizvoda temeljenih na navedenom prirodnom potencijalu omogućit će se dodana vrijednost postojećoj proizvodnji zainteresiranih poduzetnika i ulazak na tržište zdrave i funkcionalne hrane.  Zahvaljujući provedbi znanstveno-istraživačkih aktivnosti te novim metodama ekstrakcije i izolacije bioaktivnih komponenti iz biljaka bit će osmišljeni novi proizvodi koji iskorištavaju sve blagodati samoniklih biljnih vrsta rasprostranjenih diljem Dalmatinske zagore.

Konferencija se održava u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Splitsko-dalmatinska županija sredstvima iz Programa Istraživanje, razvoj, inovacije (IRI) Splitsko-dalmatinske županije“ u iznosu 12.142,85 eura, a ostatak troškova projekta snosi Ustanova CEKOM 3LJ uz podršku grada Trilja.

 

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Krenuo je veliki projekt čiji je cilj brendirati Hrvatsku kao prvoklasnu gastro destinaciju, a prva regija je – Dalmacija
21
sat
Krenuo je veliki projekt čiji je cilj brendirati Hrvatsku kao prvoklasnu gastro destinaciju, a prva regija je – Dalmacija
Nakon biljne masti primijetila promjene, svoje iskustvo podijelila javno
1
dan
Nakon biljne masti primijetila promjene, svoje iskustvo podijelila javno
Tjedan spektakla na Prokurativama: Od Grupe Best do velikog povratka Siniše Vuce!
2
dan
Tjedan spektakla na Prokurativama: Od Grupe Best do velikog povratka Siniše Vuce!
PRASEĆI ADVENT U GUDINA: Dim, sarme i "dernek" do kraja godine
2
dan
PRASEĆI ADVENT U GUDINA: Dim, sarme i "dernek" do kraja godine
Rezanjem kapule do tisuću eura! Advent na Obrovu i ove je godine pripremio gastro spektakl
2
dan
Rezanjem kapule do tisuću eura! Advent na Obrovu i ove je godine pripremio gastro spektakl
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.