U Podstrani je lako biti gost jer ona nudi sve vrste smještaja, bilo na obali, bilo na padinama Peruna: od privatnih i hotelskih soba i apartmana s tri do pet zvjezdica do luksuznih vila s bazenom, vrtom i pogledom na more.

Prvu dobrodošlicu u Podstrani zaželjet će vam ljepota šljunčanih i pješčanih plaža, izazovni vrhovi i pitomi obronci Peruna te žubor rijeke Žrnovnice. Zaputite se uređenim pješačkim, planinarskim i biciklističkim stazama ili uzbudljivim penjalištem i počastite se panoramskim vizurama s nekog od atraktivnih vidikovaca.

Podstrana s razlogom ističe i svoje bogato povijesno naslijeđe. Ono obuhvaća tragove i spomenike prapovijesnih i antičkih stoljeća te prastaru hrvatsku mitološku baštinu i tradiciju glasovite Poljičke kneževine. Saznajte ponešto o lokalnim Ilirima i glasovitim Rimljanima, o kralju Arturu i njegovu imanju, o dvoru kneza Mislava, o božanskome boju Peruna i Velesa te o poljičkoj mudrosti i junaštvu pod zaštitom sv. Jurja!

Lokalna gastronomska ponuda jedan je od najsnažnijih aduta podstranskoga turizma. Odlikuju je ekološka izvrsnost, nutricionistička uravnoteženost, gurmanska privlačnost i prihvatljiva cijena, a temelj joj čine svježina i okusi domaćih namirnica te višestoljetna uzgojna i kulinarska tradicija.

Mjesta koja morate posjetiti: Sv. Martin, ljetnikovac Cindro, luksuzni hotelski sadržaji, staro selo Gornja Podstrana, staze i penjališta na Perunu te riječni ambijent Žrnovnice.

Aktivnosti i izazovi u kojima ne smijete odoljeti: plivanje, vožnja kajakom, penjanje via ferratom, planinarenje te kušanje soparnika.
Dođite i uvjerite se zašto ljeto u Podstrani traje dulje, zašto sezona započinje prije ljeta i ne završava sve dok ste vi tu!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime