Naziv ovog jela potječe iz grada Sorrento. Gnocci alla sorrentina jedno su od najpoznatijih jela talijanskog juga a riječ je o zapečenim njokima.
Autentičan mediteranski okus i jednostavna priprema učinili su ovo jelo vrlo popularnim diljem svijeta. Ovaj zanimljiv recept koji donosi mirise juga Italije na vaš stoli donosimo u suradnji s Diskontom Stanić.
Vrijeme pripreme ovog jela je 30 minuta ( kuhanje: 10 minuta / priprema: 20 minuta ) Za 4 osobe.
Sastojci:
• 800 g njoka od krumpira
• 800 g Mutti sitno sjeckane rajčice
• 250 g mozzarelle
• 1 češanj češnjaka
• 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• sol i papar
• 3 žlice ribanog parmezana
• 5 listića bosiljka
Priprema:
1. Mozzarellu narežite i ocijedite u cjedilu kako bi se uklonio višak vode.
2. U većoj tavi na ulju popržite češanj češnjaka. Čim počne rumeniti, izvadite ga van i dodajte Mutti sitno sjeckanu rajčicu.
3. Posolite, popaprite, dodajte listiće bosiljka i poklopite. Nastavite kuhati 10 minuta.
4. U međuvremenu skuhajte njoke u dosta kipuće slane vode. Čim isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i stavite u tavu s umakom od rajčice.
5. Lagano ih okrenite i začinite s dvije žlice ribanog parmezana.
6. Polovicu njoka stavite na dno posude za pečenje, prekrijte polovicom mozzarelle, pa dodajte ostatak njoka. Na kraju sve prekrijte ostatkom mozzarelle i završite preostalim parmezanom.
7. Pecite na 250°C, 5-7 minuta.
Mutti sitno sjeckanu rajčicu potražite u Diskontima Stanić i isprobajte ovaj zanimljiv recept. Mutti stino sjeckana rajčica je najsvježiji proizvod u Mutti asortimanu budući da se podvrgava samo jednoj toplinskoj obradi. Mutti polpa ima svježi okus rajčice s blagom začinskom notom. Jarko crvene je boje te sitno nasjeckana uz prisutnost sjemenki i kožice koje mu daju taj tradicionalni izgled. Mutti sjeckane rajčice vrlo su svestran proizvod koji se može koristiti samostalno ili s dodatkom jednostavnih sastojaka. Mutti kuhar preporučuje: “Koristite ga za variva, juhe, tjesteninu, pa čak i za pizza. Za kuhanje malih porcija dovoljno je svega 5-6 minuta kuhanja.“