Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Topli zagrljaj juga Italije – recept za savršene njoke

Autentičan mediteranski okus i jednostavna priprema učinili su ovo jelo vrlo popularnim diljem svijeta. Ovaj zanimljiv recept koji donosi mirise juga Italije na vaš stoli donosimo u suradnji s Diskontom Stanić
PROMO/ Foto: Press20. svibnja 2025. 11:01
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Naziv ovog jela potječe iz grada Sorrento. Gnocci alla sorrentina jedno su od najpoznatijih jela talijanskog juga a riječ je o zapečenim njokima.

Autentičan mediteranski okus i jednostavna priprema učinili su ovo jelo vrlo popularnim diljem svijeta. Ovaj zanimljiv recept koji donosi mirise juga Italije na vaš stoli donosimo u suradnji s Diskontom Stanić.

Vrijeme pripreme ovog jela je 30 minuta ( kuhanje: 10 minuta / priprema: 20 minuta ) Za 4 osobe.

Sastojci:

• 800 g njoka od krumpira

• 800 g Mutti sitno sjeckane rajčice

• 250 g mozzarelle

• 1 češanj češnjaka

• 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja

• sol i papar

• 3 žlice ribanog parmezana

• 5 listića bosiljka

Priprema:

1. Mozzarellu narežite i ocijedite u cjedilu kako bi se uklonio višak vode.

2. U većoj tavi na ulju popržite češanj češnjaka. Čim počne rumeniti, izvadite ga van i dodajte Mutti sitno sjeckanu rajčicu.

3. Posolite, popaprite, dodajte listiće bosiljka i poklopite. Nastavite kuhati 10 minuta.

4. U međuvremenu skuhajte njoke u dosta kipuće slane vode. Čim isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i stavite u tavu s umakom od rajčice.

5. Lagano ih okrenite i začinite s dvije žlice ribanog parmezana.

6. Polovicu njoka stavite na dno posude za pečenje, prekrijte polovicom mozzarelle, pa dodajte ostatak njoka. Na kraju sve prekrijte ostatkom mozzarelle i završite preostalim parmezanom.

7. Pecite na 250°C, 5-7 minuta.

Mutti sitno sjeckanu rajčicu potražite u Diskontima Stanić i isprobajte ovaj zanimljiv recept. Mutti stino sjeckana rajčica je najsvježiji proizvod u Mutti asortimanu budući da se podvrgava samo jednoj toplinskoj obradi. Mutti polpa ima svježi okus rajčice s blagom začinskom notom. Jarko crvene je boje te sitno nasjeckana uz prisutnost sjemenki i kožice koje mu daju taj tradicionalni izgled. Mutti sjeckane rajčice vrlo su svestran proizvod koji se može koristiti samostalno ili s dodatkom jednostavnih sastojaka. Mutti kuhar preporučuje: “Koristite ga za variva, juhe, tjesteninu, pa čak i za pizza. Za kuhanje malih porcija dovoljno je svega 5-6 minuta kuhanja.“

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
14
Haha
1
Nice
4
What?
0
Laž
1
Sad
2
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Jedna odluka godišnje koja vam može promijeniti sve
1
dan
Jedna odluka godišnje koja vam može promijeniti sve
Jeste li kušali rezanac dug 18,8 metara? 100% Fiš zvijezda Dunav Festa 2025.
2
dan
Jeste li kušali rezanac dug 18,8 metara? 100% Fiš zvijezda Dunav Festa 2025.
U Splitu otvoren drugi slušni centar Neuroth: "Ovdje pružamo sve – od besplatnog pregleda do individualno prilagođenih rješenja"
2
dan
U Splitu otvoren drugi slušni centar Neuroth: "Ovdje pružamo sve – od besplatnog pregleda do individualno prilagođenih rješenja"
JOKER FASHION PORTFOLIO: Na valovima ljetnih trendova
2
dan
JOKER FASHION PORTFOLIO: Na valovima ljetnih trendova
Ogrlice sred kanjona rijeke Krke
2
dan
Ogrlice sred kanjona rijeke Krke
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
  • Cjenik-Izbori
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.