Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

TJEDAN INDIJSKE KUHINJE STIGAO U SPLIT Ne propustite brojne specijalitete u Hotelu Park

SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: Promotivne fotografije18. veljače 2020. 01:30
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Veleposlanstvo Indije najavljuje Tjedan indijske kuhinje u sklopu obilježavanja Festivala Indije. Nakon održanog prvog tjedna u Zagrebu, tjedan indijske kuhinje nastavlja  se od 17. do 21. veljače u hotelu Park u Splitu. Hotel Park u idućoj godini obilježava sto godina djelovanja i tim hotela na čelu s direktoricom mr.sc. Silviom Jelavić osmislio je 100 evenata kroz program "Ususret 100 godina hotela Park". Tjedan Indije je jedan od njih u kojem je partner Veleposlanstvo Indije.

dani Indijske kuhinje u h.Park 1722020
GALERIJA
Kliknite za pregled

Spomenuti događaj nudi autentične okuse Indije uz prigodno pripremljen meni. Bogatstvo različitih začina i šarene indijske sastojke pripremit će Arun Mathur i Shailendra Raw, dva izvrsna kuhara iz Indije koji su posebno za ovu priliku posjetili Hrvatsku.

Indijska kuhinja

Indijska kuhinja ima preko 8000 godina dugu tradiciju koja je bila pod utjecajem različitih kultura što je rezultiralo raznolikošću okusa u regionalnim kuhinjama današnje tzv. moderne Indije. Kuhinja se razlikuje u različitim indijskim regijama ovisno o lokalnoj kulturi i zemljopisnom položaju (blizini mora, pustinje ili planina). Također varira kada je lokalna i sezonska hrana (uključujući voće i povrće) najsvježija. Indijska hrana se između ostaloga servira obraćajući pažnju na detalje, boje i način posluživanja.

dani Indijske kuhinje u h.Park 1722020
GALERIJA
Kliknite za pregled

U indijskoj kuhinji zastupljeno je mnoštvo ljekovitih začina (za koje danas znanstvenici otkrivaju “čudotvorno djelovanje na zdravlje”, poput sprječavanja nastanka malignih oboljenja), kao što su chili, kurkuma, cimet, kim, kumin, hinga (asafotetide), sjeme korijandera, komorača, kardamoma i šafrana. Također, teško je zamisliti pripremu najjednostavnijeg indijskog jela bez najmanje pet začina (kurkuma, chili, kumin, sol i garam masala ili sjeme korijandera).

Više informacija o Tjednu indijske kuhinje u Zagrebu i Splitu možete pronaći na Facebooku, Twitteru i Instagramu. indijska_jela

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
15
sat
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
16
sat
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
1
dan
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
2
dan
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
2
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.