U tekstu talijanskog novinara Francesca Caremanija za Tuttosport pod naslovom “Bivši prijatelji sad su rivali” autor piše o borbi dvojice Vatrenih za vrh Hrvatskog nogometnog savez, prenosi 24 sata.

– Bivši branič održao je moralnu lekciju aktualnom predsjedniku saveza Davoru Šukeru”, piše Caremani te nastavlja:

– Davno su prošla vremena kad su Šimić i Šuker kao dio Vatrenih završili treći na svijetu. Sad su postali rivali u utrci za predsjednika HNS-a. Šukerov mandat ističe u travnju, a izbori su bili zakazani za ožujak 2018. godine. Međutim, preokret. Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, izbore je zakazao za 22. prosinca. Dariju Šimiću, koji se želi kandidirati protiv Šukera, ističe vrijeme i ima vrlo malo manevarskog prostora da prezentira svoj program županijskim savezima. Inače će Šuker biti jedini kandidat, baš kao što je bio 2012. godine. Zagrebački županijski savez je već izrazio svoju podršku Davoru Šukeru, a u džepu Šuker navodno već ima dovoljno potpisa za pobjedu.

Caremani talijanskoj javnosti u svom tekstu pokušava približiti stanje u HNS-u i općenito hrvatskom nogometu.

– Unutarnja kriza u hrvatskom nogometu napokon je došla na svjetlo dana. Umjesto da se okome na HNS, najžešći navijači svoju bijes su iskaljivali na reprezentativcima. U stvarnosti, njihov pravi cilj je Zagreb, točnije Dinamo i cijeli sistem kojeg vodi Zdravko Mamić. Danas je Mamić u Dinamu samo savjetnik, a svi njegovi skandali i suđenja nisu spriječili Davora Šukera da ga nominira za mjesto potpredsjednika saveza. Tako je Dario Šimić, zajedno s Marijom Stanićem, Stipom Pletikosom i Goranom Vlaovićem tražio od Šukera da se izjasni gdje su nestali euri iz obećanih Uefinih fondova. U otvorenom pismu Dario Šimić naglasio je kako je HNS od Uefe u tri navrata, u razdoblju između 2014. i 2016., primio 52 milijuna kuna za hrvatski nogometni centar na Sveticama, od kojih je 6,8 odmah ptrošeno. – piše, te citira Šimića:

– “Budući da je projekt kasnije odbačen, želimo znati koliko novca se stvarno potrošilo i gdje je završio ostatak” – napisao je Šimić. Kao da to nije bilo dovoljno, Šukeru je nova pljuska došla od gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, koji je odbio sastati se s njim. Naime, Opara je od Šukera u više navrata tražio da sjednu i rasprave o problemima u dalmatinskom nogometu, što je ovaj odbijao i zanemarivao. – “Vama gospodine Šuker naši problemi nisu bitni. Vama nije stalo do nepravilnosti u prvenstvu, a ni do sportske pravde, kao ni do razvoja mladih igrača i dogovora oko TV prava. Zato neću sjesti s vama za stol” – poručio je Opara.U tekstu se spominje i istraživanje mišljenja javnosti.

– U javnoj anketi koju je proveo IPSOS puls za Novu TV 59 posto ljudi se izjasnilo da podržava kandidaturu Darija Šimića, 85 posto želi promjenu u vrhu saveza, a 52 posto uvjereno je da će, unatoč svemu, Šuker svejedno pobijediti. Pravo će čudo biti ako Šimić uspije dobiti devet potrebnih potpisa za kandidaturu, a ako ne uspije, 22. prosinca nastavit će se vladavina Davora Šukera. – napisao je Caremani za Tuttosport, prenosi 24 sata.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0