Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Svježi zrnati sir - zdrava poslastica s visokim udjelom proteina

Donosimo zanimljiv recept za palačinke s niskom udjelom ugljikohidrata
SPONZORIRANI SADRŽAJ11. srpnja 2023. 15:11
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Kerniger - svježi zrnati sir prepoznatljiv je mliječni proizvod koji se ističe svojom svježinom, niskim udjelom kalorija i visokim sadržajem proteina ( 92 kcal na 100 g proizvoda, 26 g po porciji ).

Kerniger LFK Export2 q97he3vt5yezxl33l3e76qzvep5osln5kble8w8ezk

U ponudi Diskonta Stanić pronaći ćete jedan od najkvalitetnijih vrsta ovog svježeg sira proizvedenog od bavarskog mlijeka, od njemačkog proizvođača Bayernland, u praktičnom pakiranju od 200 grama.

Bavarsko mlijeko je poznato po svojoj iznimno visokoj kvaliteti a tajna Kerniger svježeg zrnatog sira leži upravo u ovom vrhunskom mlijeku.

Svježi zrnati sir je poznat po svojoj kremastoj i mekanoj teksturi. Ima blagu i osvježavajuću aromu te se lako kombinira s drugim sastojcima u raznim slanim ali i slatkim jelima.

palacinke 768x768

Jedna od najznačajnijih karakteristika svježeg zrnatog sira je njegov visoki udio proteina. Kerniger zbog svoje svježine i hranjive vrijednosti jako je popularan među ljubiteljima zdrave prehrane. Osim što je ukusan i praktičan, ovaj sir pruža i mnoge zdravstvene prednosti, uključujući podršku mišićnom razvoju, nisku razinu kalorija i kvalitetne nutrijente.

Njegova svježina i bogatstvo proteina čine ga idealnim dodatkom mnogim jelima ili samostalnom opcijom za zdravi obrok.

U nastavku donosimo zanimljiv recept za palačinke s niskom udjelom ugljikohidrata.

Palačinke s niskim udjelom ugljikohidrata

Sastojci:

  • 75 g Kerniger sira s visokim sadržajem proteina
  • 8 g psyllium ljuski
  • 3 jaja
  • 25 g eritrita ili stevije
  • 1 prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 50 grama jagoda
  • 100 g vrhnja za šlag
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Pomiješajte Kerniger svježi sir s jajima, zaslađivačem, soli, praškom za pecivo i ljuskicima psiliuma dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ostavite tijesto sa strane, a u međuvremenu otopite ½ žlice maslaca u tavi na srednje jakoj vatri.

Čim se maslac zagrije, žlicom stavljajte tijesto u tavu i ispecite palačinke s obje strane.

Po potrebi dodajte masnoću na žlicu i postupno pecite sve palačinke.

Istucite vrhnje u čvrsti šlag i poslužite s jagodama.

Dobar tek!

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
2
Haha
0
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
7
sat
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
24
sat
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
2
dan
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
JOKER FASHION PORTFOLIO: Blagdanska modna romansa
2
dan
JOKER FASHION PORTFOLIO: Blagdanska modna romansa
Fiskalizacija 2.0 donosi kazne do 66.360 € - kako izbjeći probleme i pripremiti se u tri minute
2
dan
Fiskalizacija 2.0 donosi kazne do 66.360 € - kako izbjeći probleme i pripremiti se u tri minute
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.