Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Svježi zrnati sir - zdrava poslastica s visokim udjelom proteina

Donosimo zanimljiv recept za palačinke s niskom udjelom ugljikohidrata
SPONZORIRANI SADRŽAJ11. srpnja 2023. 15:11
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Kerniger - svježi zrnati sir prepoznatljiv je mliječni proizvod koji se ističe svojom svježinom, niskim udjelom kalorija i visokim sadržajem proteina ( 92 kcal na 100 g proizvoda, 26 g po porciji ).

Kerniger LFK Export2 q97he3vt5yezxl33l3e76qzvep5osln5kble8w8ezk

U ponudi Diskonta Stanić pronaći ćete jedan od najkvalitetnijih vrsta ovog svježeg sira proizvedenog od bavarskog mlijeka, od njemačkog proizvođača Bayernland, u praktičnom pakiranju od 200 grama.

Bavarsko mlijeko je poznato po svojoj iznimno visokoj kvaliteti a tajna Kerniger svježeg zrnatog sira leži upravo u ovom vrhunskom mlijeku.

Svježi zrnati sir je poznat po svojoj kremastoj i mekanoj teksturi. Ima blagu i osvježavajuću aromu te se lako kombinira s drugim sastojcima u raznim slanim ali i slatkim jelima.

palacinke 768x768

Jedna od najznačajnijih karakteristika svježeg zrnatog sira je njegov visoki udio proteina. Kerniger zbog svoje svježine i hranjive vrijednosti jako je popularan među ljubiteljima zdrave prehrane. Osim što je ukusan i praktičan, ovaj sir pruža i mnoge zdravstvene prednosti, uključujući podršku mišićnom razvoju, nisku razinu kalorija i kvalitetne nutrijente.

Njegova svježina i bogatstvo proteina čine ga idealnim dodatkom mnogim jelima ili samostalnom opcijom za zdravi obrok.

U nastavku donosimo zanimljiv recept za palačinke s niskom udjelom ugljikohidrata.

Palačinke s niskim udjelom ugljikohidrata

Sastojci:

  • 75 g Kerniger sira s visokim sadržajem proteina
  • 8 g psyllium ljuski
  • 3 jaja
  • 25 g eritrita ili stevije
  • 1 prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 50 grama jagoda
  • 100 g vrhnja za šlag
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Pomiješajte Kerniger svježi sir s jajima, zaslađivačem, soli, praškom za pecivo i ljuskicima psiliuma dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ostavite tijesto sa strane, a u međuvremenu otopite ½ žlice maslaca u tavi na srednje jakoj vatri.

Čim se maslac zagrije, žlicom stavljajte tijesto u tavu i ispecite palačinke s obje strane.

Po potrebi dodajte masnoću na žlicu i postupno pecite sve palačinke.

Istucite vrhnje u čvrsti šlag i poslužite s jagodama.

Dobar tek!

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
2
Haha
0
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Znamo gdje je i kada novi koncert Ane Uršule Najev
8
sat
Znamo gdje je i kada novi koncert Ane Uršule Najev
Vodeći hrvatski distributer zlata i srebra otvara svoja vrata u Dubrovniku!
9
sat
Vodeći hrvatski distributer zlata i srebra otvara svoja vrata u Dubrovniku!
Znate li što se krije iza naziva Brunchkalar? Advent na Zapadnoj obali donosi novu blagdansku tradiciju!
14
sat
Znate li što se krije iza naziva Brunchkalar? Advent na Zapadnoj obali donosi novu blagdansku tradiciju!
Što bolje opisuje Dalmaciju od ovih šest tradicionalnih jela?
2
dan
Što bolje opisuje Dalmaciju od ovih šest tradicionalnih jela?
Kako je Livio iz Marčane uklonio vlagu i plijesan u svom domu i apartmanu
2
dan
Kako je Livio iz Marčane uklonio vlagu i plijesan u svom domu i apartmanu
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.