Kroz dvije ključne komponente, njena pedagogija pomaže razvoj slobodnog, neovisnog i odgovornog djeteta: okolinu, koja uključuje edukativni materijal i neizostavnog odgojitelja koji priprema tu okolinu čiju će snagu dijete iskoristiti za svoju samoizgradnju.

Kako bi svoj rad pospješili i prilagodili se tržišnim potrebama, aplicirali su i dobili novce Europske unije za provedbu projekta „Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Montessori dječjeg vrtića Mali cvijetak u Splitu“. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.781.527,40 kuna i financirana je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda a njegova provedba krenula je 17.7.2018. i bliži se svome kraju baš na Uskrs, 4.4.2021. Cilj ovog projekta bio je unaprijediti i proširiti usluge smjenskog rada i posebnih programa s ciljem postizanja ravnoteže i usklađivanja obveza obitelji i prevencije napuštanja tržišta rada.

Tijekom provedbe projekta zaposlile su se nove odgojiteljice, provele su se mnoge Montessori edukacije za odgojiteljice vrtića, između ostalih Orff edukacije za glazbeni odgoj, edukacije za senzornu integraciju djece, radionice sa Silabus materijalom, glazbene radionice za roditelje i djecu, za osobnu ekologiju, nabavljena je i suvremeno opremljena vrtićka kuhinja, nabavljeni su kompleti didaktičke opreme za matematički program, jezični, za svakodnevni život djece, za kozmički odgoj, za senzomotoričke vježbe i druge. Na obje lokacije vrtića, uvedena je usluga smjenskog rada te je uveden novi poseban program glazbenog odgoja.

Montessori dječji vrtić Mali cvijetak uspješno je proveo sve zamišljene aktivnosti, prilagodio se i nastaloj epidemiološkoj situaciji u njihovom provođenju i zadovoljno priveo kraju jedan opsežan projekt a sve s ciljem sretne i zadovoljne djece i njihovih roditelja.
Više o radu vrtića i njegovim programima pročitajte na web stranici vrtića: www.malicvijetak.com

Sadržaj PR članka isključiva je odgovornost Montessori dječjeg vrtića Mali cvijetak
Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime