Jeste li ikad probali kavu iz Etiopije, Tanzanije i Brazila, od koje uz dodatak domaćih sirupa nastaju Matcha latte, Chai latte ili naizgled obični Espresso? Ako niste, vrijeme je da posjetite novootvoreni Split coffee roasters u samom centru grada. Iako je Splićanima dugotrajno ispijanje kave u udobnim sjedalicama zapisano u genima, ovaj koncept uživanja u kavi s nogu ili na obližnjim stepenicama vrijedi isprobati.

Začetnici projekta su dva mlada i perspektivna ljubitelja vrhunske kave, koji su nakon desetak godina rada u ugostiteljstvu odlučili Splićanima približiti ljepotu i vještinu kuhanja kave, a da pritom imate osjećaj da se nalazite u Australiji ili u nekoj od zapadnih svjetskih metropola.

– Mnogi nas pitaju zašto smo baš sada u ovim ludim vremenima odlučili otvoriti, ali odgovor je jednostavan, zato što smo obojica fanatici, ja za prženje kave, a Matej kao barista. Siguran sam da Splitu možemo puno toga ponuditi i nadam se da će Splićani prepoznati znanje, rad i trud koji svakodnevno ulažemo – kazao je Ivan Kapuralić, rođeni Dugoraćanin.

“Sami pržimo kavu”

Ivanov partner, Matej Serer, Slovenac sa švicarskom adresom je profesionalni barista koji svojim znanjem daje dodatnu vrijednost, a ljubiteljima kave iz prve ruke objašnjava i pokazuje kako nastaje latte art pattern.

– Svatko je zadužen za svoj dio posla, ali obojica imamo potpunu kontrolu nad cijelim procesom, od sirovine, skladištenja pa sve do prženja i pakiranja kave te na kraju krajeva pripreme kave. Naša najveća snaga je to što sami pržimo kavu, a već smo pripremili i prva pakiranja kave za dostavu u zemlje EU – kazao je Matej Serer.

Iako je Split coffee roasters otvoren tek nekoliko dana, uz kavu koja je primarni proizvod, apsolutni hit je Pink latte, koji osim okusom domaće cikle, posjetitelje privlači i bojom, a fotografije roza kave su u prvom danu preplavile Instagram profile.

Stoga vam ne preostaje ništa drugo nego posjetiti novo popularno mjesto za ispijanje kave, na adresi Trogirska 8.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime