Tvrtka Socius d.o.o. je u završnoj fazi realizacije projekta “Socius – ekspertni tim za internacionalne projekte”, ukupne vrijednosti 868.747,43 kune, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 717.925,64 kune.

Svrha projekta je snažnija promocija vlastitog koncepta baza podataka s inovativnim softverskim alatima za brodograđevnu, brodarsku i naftnu industriju na vodećim međunarodnim sajmovima na kojima je tvrtka prvi put samostalno predstavila prošireni asortiman poslovnih usluga s ponudom generičkih baza podataka s alatima za učinkovitu pohranu i korištenje podataka na udaljenim lokacijama korisnika.

Sredstvima EU fondova financirano je sudjelovanje na 10 međunarodnih sajmova u brodarskoj i brodograđevnoj industriji.

Provedba projekta je trajala 30 mjeseci i pridonijela je održivom rastu tvrtke kroz povećanje potražnje za uslugama na inozemnom tržištu, unaprijedila pregovaračke kapacitete djelatnika u privlačenju korisnika i stručne kapacite u izradi baza podataka, osigurala usluge s dodanom vrijednošću korisnicima usluga i povećala suradnju s renomiranim svjetskim kompanijama.

Rezultati projekta su očuvanje radnih mjesta, povećanje prihoda od prodaje usluga i prihoda od izvoza te povećanje konkurentnosti tvrtke za rad u međunarodnom okruženju.

Dodana vrijednost projekta je izražena kroz doprinos jačanju informatičkog sektora i povećanju udjela Splitsko-dalmatinske županije u BDP-u IT industrije na nacionalnoj razini.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost tvrtke Socius d.o.o.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime