Tvrtka Socius d.o.o. je u završnoj fazi realizacije projekta “Socius – ekspertni tim za internacionalne projekte”, za koji su joj odobrena bespovratna sredstva na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta “Internacionalizacija poslovanja MSP-ova”. Ukupna vrijednost projekta je 868.747,43 kune, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 717.925,64 kune.

Svrha projekta je snažnija promocija vlastitog koncepta baza podataka s inovativnim softverskim alatima za brodograđevnu, brodarsku i naftnu industriju na vodećim međunarodnim sajmovima na kojima je tvrtka prvi put samostalno predstavila prošireni asortiman poslovnih usluga s ponudom generičkih baza podataka s alatima za učinkovitu pohranu i korištenje podataka na udaljenim lokacijama korisnika.

Cilj projekta je povećati prepoznatljivost tvrtke kao inovativnog partnera na međunarodnom tržištu usluga izrade baza podataka za planiranje održavanja i upravljanje imovinom tvrtki u brodarstvu i industriji nafte te potaknuti potražnju u novim ciljnim segmentima i na novim inozemnim tržištima.

Sredstvima EU fondova financirano je sudjelovanje na deset međunarodnih sajmova u brodarskoj i brodograđevnoj industriji: Europort 2017, Danish Maritime Fair 2018, Posidonia 2018, Marine Maintenance World Expo 2018, SMM 2018, Seatrade Maritime Middle East 2018, IRANIMEX 2018, Nor-Shipping 2019, Sea Asia International Maritime Exhibition and Conference 2019 i Europort 2019.

Provedba projekta je trajala trideset mjeseci i pridonijela je održivom rastu tvrtke kroz povećanje potražnje za uslugama na inozemnom tržištu, unaprijedila pregovaračke kapacitete djelatnika u privlačenju korisnika i stručne kapacite u izradi baza podataka, osigurala usluge s dodanom vrijednošću korisnicima usluga i povećala suradnju s renomiranim svjetskim kompanijama.

Rezultati projekta su očuvanje radnih mjesta, povećanje prihoda od prodaje usluga i prihoda od izvoza, te povećanje konkurentnosti tvrtke za rad u međunarodnom okruženju.

Dodana vrijednost projekta je izražena kroz doprinos jačanju informatičkog sektora i povećanju udjela Splitsko-dalmatinske županije u BDP-u IT industrije na nacionalnoj razini.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost tvrtke Socius d.o.o.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime