Scotch egg ili Škotsko jaje je tradicionalni recept koji nas neodoljivo podsjeća na Uskrs, a i izvrsna je ideja kako iskoristiti pisanice. Često se misli kako je ovaj recept težak za napraviti, ali dokazat ćemo vam suprotno. Diskont Stanić donosi jednostavan recept za ovu uskršnju deliciju.
SASTOJCI:
- 500 g mljevenog miješanog mesa
- 4 kuhana jaja
- krušne mrvice
- sol, papar, kardamom, sjemenke korijandera
UMAK OD SIRA:
- 100 g krem sira Philadelphia
- 30 g kečapa
- 2 velike žlice majoneze
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1 češanj češnjaka
PRIPREMA:
Kuhajte jaja dok ne postanu tvrda, prelijte ih hladnom vodom (kako biste zaustavili proces kuhanja) te pažljivo ogulite ljuske.
Začinite mljeveno meso i podijelite ga u 4 jednaka dijela. Izravnajte ih u pljeskavice (debljine oko 1 cm). U sredinu svake pljeskavice stavite jaje i lagano ga cijelo umotajte u meso.
Kuglice uvaljajte u krušne mrvice.
Kuglice prvo pecite 15 minuta na 150°C, a zatim povisite temperaturu na 180°C i pecite još 20 - 25 minuta.
U međuvremenu pripremite umak kombinirajući sve sastojke.
SAVJET: kuglice će izgledati atraktivno ako ih prepolovite. Jelo možete poslužiti toplo ili hladno.
Cjelokupnu ponudu Diskonta Stanić pogledajte na linku.