Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Recept koji miriše na jesen - punjene tikve

Nagradite svoje nepce ovim ukusnim jelom
SPONZORIRANI SADRŽAJ 7. rujna 2024. 17:15
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Sunčano ljeto bliži se polako kraju i s nestrpljenjem iščekujemo prve znakove jeseni. Uz miris finih jela, romantičnu kišu i ugodne večeri pod dekicom i jesen donosi svoju posebnu čaroliju. Kraći dani bude želju za domaćom atmosferom i okupljanjima s voljenima, a sjetno raspoloženje lako se popravlja uz ukusna jela. Upravo takav jedan recept donosimo u suradnju s Diskontom Stanić.

Sastojci:

  • 125 g Philadelphia krem sira
  • 2 srednje Patišon tikve
  • 300 g mljevene junetine
  • 30 g dimljene slanine (cca 5 kriški)
  • 170 g kukuruza iz konzerve
  • 200 g bundeve, npr. Hokkaido (svježe ili smrznute)
  • 90 g celera (2 stabljike)
  • 120 g riže
  • 3 g cimeta
  • 2 g dimljene paprike
  • 3 g kumina
  • 3 g kajenskog papra
  • 5 ml Worcestershire umaka
  • 10 g češnjaka (cca 2 češnja)
  • 10 g korijena đumbira
  • 2 g soli
  • 2 g papra

Priprema:

  1. U loncu zakuhajte vodu i u nju stavite Patišon tikve. Kuhajte 20 minuta.
  2. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite nadjev.
  3. U zagrijanoj tavi popržite ploške slanine narezane na kockice. Isprženu slaninu stavite na papirnati ubrus. Na masnoći od otopljene slanine 10 minuta popržite sitno nasjeckano mljeveno meso, cimet, kumin, dimljenu papriku, kajenski papar, Worcestershire umak, protisnuti češnjak i naribani đumbir.
  4. U međuvremenu skuhajte rižu.
  5. U tavu s mesom dodajte bundevu narezanu na kockice, nasjeckani celer i kukuruz, a nakon 5 minuta dodajte i kuhanu rižu.
  6. Maknite tavu s vatre i umiješajte Philadelphia krem sir, pečenu slaninu, sol i papar.
  7. Patišon tikvama odrežite vrhove i izdubite unutrašnjost. Napunite ih nadjevom i zatim u vatrostalnu posudu stavite peći 20 minuta.

Više na www.diskont.hr

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
1
Nice
1
What?
1
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Krenuo je veliki projekt čiji je cilj brendirati Hrvatsku kao prvoklasnu gastro destinaciju, a prva regija je – Dalmacija
10
sat
Krenuo je veliki projekt čiji je cilj brendirati Hrvatsku kao prvoklasnu gastro destinaciju, a prva regija je – Dalmacija
Nakon biljne masti primijetila promjene, svoje iskustvo podijelila javno
14
sat
Nakon biljne masti primijetila promjene, svoje iskustvo podijelila javno
Tjedan spektakla na Prokurativama: Od Grupe Best do velikog povratka Siniše Vuce!
1
dan
Tjedan spektakla na Prokurativama: Od Grupe Best do velikog povratka Siniše Vuce!
PRASEĆI ADVENT U GUDINA: Dim, sarme i "dernek" do kraja godine
1
dan
PRASEĆI ADVENT U GUDINA: Dim, sarme i "dernek" do kraja godine
Rezanjem kapule do tisuću eura! Advent na Obrovu i ove je godine pripremio gastro spektakl
1
dan
Rezanjem kapule do tisuću eura! Advent na Obrovu i ove je godine pripremio gastro spektakl
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.