Festival Taste the Mediterranean Split održan je u hotelu Briig od 7. - 10. listopada 2020. godine. Direktorica Ingrid Badurina Danielsson naglasila je da je namjera festivala promocija Mediterana i mediteranske prehrane te baštine, ali i neizostavno umrežavanje s dijeljenjem znanja.
Ovogodišnje izdanje Festivala podudarilo se s 10. godišnjicom uvrštenja mediteranske prehrane na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine stoga je uvodni panel bio posvećen važnosti mediteranske prehrane u razvoju održivog turizma.
Žene u gastronomiji bile su temom prvog susreta platforme Mediterranean Women Chefs, a to je inicijativa koja se zalaže za bolji položaj žena u profesionalnim kuhinjama.
Festival je okupio čak 35 chefova iz čitavog svijeta, ali i Hrvatske koje je prigodno darivala Lana niche parfumerija s jedinstvenim niche parfemima koji u sebi sadržavaju začinsko bilje; tako u Ta’if-u osjetimo ružičasti papar i šafran, a parfem Isfarkand Ormonde Jayne drveni je miris nota limete, mandarine, cedar i iris te hrastove mahovine.
Ovogodišnje 7. izdanje festivala svakako je osvijetlio Split i Dalmaciju kao eno gastronomsku destinaciju.