Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

PRAVI GASTRO UŽITAK ZA PRSTE POLIZAT Spoj pršuta, jabuke i plemenitog sira u Diskontu Stanić

Advent pred nama ispunimo malim veseljima
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: PROMO16. studenoga 2022. 11:20
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Advent pred nama ispunimo malim veseljima; jedno od njih neka bude priprema zanimljivih recepata. U suradnji s DISKONTOM STANIĆ donosimo prijedlog za neobične zalogaje za mnogobrojna druženja pred nama. Kako pripremiti jednostavan a ukusan zalogaj bez kuhanja za vikend druženje? Pripremite omotane jabuke! Slatki spoj jabuke i pršuta dodatno obogaćen sirom s plemenitom plijesni, oduševit će sve ljubitelje neobičnih okusa. Posluženo zajedno, pršut i voće čine veoma ukusno predjelo. Pršut se tradicionalno poslužuje s dinjom ili smokvama, odnosno slatkim voćem. Mi smo se ovaj put odlučili na varijantu s jabukom. Iako je u Hrvatskoj običaj uz pršut poslužiti tvrdi sir, ovaj put smo ga odlučili spojiti sa sirom s plemenitom plijesni. Pršut se uspješno sljubljuje s puno namirnica, a svježe, sezonsko voće je svakako na toj listi. Odaberite slatko i sočno voće koje će se odlično slagati sa slanim i intenzivnim okusom suhog pršuta.

SASTOJCI:

    • 2 jabuke
    • 50 g Dorblu sira
    • 1 žlica limunovog soka
    • narezane kriške pršuta
    • rikula

PRIPREMA:

    • Jabuke operite i svaku narežite na osam jednakih kriški.
    • Kriške nakapajte limonovim sokom.
    • Jednu stranu jabuke namažite Dorblu sirom, stavite nekoliko listića rikule i sve omotajte kriškom pršuta. 
    • Poslužite hladno.

SAVJET: Umjesto jabuke možete koristiti i drugo voće, primjerice krušku ili dinju.

Nedoljivi i kremasti njemački Dorblu sir s plemenitom plijesni, u pakiranju od 100 g, za samo 9.99 kn (1,33€), potraži u svim Diskontima Stanić do 23.11.

Osnovu za proizvodnju ovog sira čini čisto bavarsko kravlje mlijeko. Odlikuje se izuzetno aromatičnom aromom i nježnim slanim okusom. Njegova površina je mekana i sadrži plijesan. Unutrašnjost sira je mekana i nježna s plavo-zelenim žilicama plijesni, formirajući mramorni uzorak.

Pored finog okusa Dorblu ima niz koristi i za organizam, recimo pomaže jačanju imunološkog sustava, poboljšava san i ublažava umor. Efikasan je i za anemiju a vitamini A i E koji se nalaze u siru blagotvorno utječu na stanje kože i kose. Kombinirate li ga s vinom možete koristiti suhe i slatke sorte. Isprobajte ga i u salatama, vrućim sendvičima ali i u tjesteninama.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
8
Haha
0
Nice
1
What?
1
Laž
0
Sad
1
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
10
sat
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
11
sat
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
1
dan
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
2
dan
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
2
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.