Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja za rad od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Trenutno se u učilištu obavljaju upisi za različite obrazovne programe u ponudi proljetnog upisnog roka. Posebno se ističu programi osposobljavanja u ponudi vlastite „Beauty Academy“ za zanimanja wellness terapeuta, voditelja wellnessa, masera, kozmetičara, vizažista, poslove manikure, njegovatelja. Isto tako u ponudi iz područja hotelijerstva i turizma se ističu programi osposobljavanja za junior stjuarda, pizza majstora i za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana.

 

„Praksa pokazuje da se odrasli koji namjeravaju upisati neki od programa namijenjenih cjeloživotnom učenju redovito raspituju o kvaliteti ustanove. Kvaliteta ustanove podrazumijeva čitav niz čimbenika koje možemo grupirati u dvije skupine: organizacijske (materijalne) i nastavne. Upravo naš tim posebnu pažnju stavlja na zadovoljstvo polaznika kvalitetom organizacijskih i nastavnih uvjeta, pa tako u sklopu „Beauty Academy“ praktikuma koji se prostire na preko 200m2 nudimo osim suvremene edukacijske opreme, tri odvojene kupaonice s tuševima za osvježenje nakon izvođenja vježbi, kutak za opuštanje uz poslugu prirodnih čajeva, svježeg voća i zdravih suhih proizvoda za jelo. Majice i ručnici za vježbe su osigurani. Predavači su eminentni stručnjaci sa svjetskim referencama i sa iskustvom rada. Za sve polaznike programa osigurali smo dodatne sate stručnog engleskog jezika, kao i člansku iskaznicu s popustima na upis programa u ponudi učilišta. Sigurno nudimo najbolje organizacijske i nastavne uvjete izvođenja obrazovnog procesa u ovom dijelu Europe što nam je od starta rada učilišta glavna misija, a kao dokaz da smo na pravom putu su i strani upisani polaznici iz svih krajeva svijeta.“ Kaže nam stručno andragoški voditelj učilišta Ivo Perković, mag.oec.

U sklopu učilišta djeluje i škola stranih jezika koja ima raznoliku i stručnu ponudu pod vodstvom visoko obrazovanog i kreativnog kadra koji se sa svojom stručnošću maksimalno prilagođava svojim polaznicima i njihovim potrebama. Uz postojeće odobrenje Marlins testnog centra, novost je, „da smo postali članom Addvantage programa, pa polaznicima omogućavamo pripremu polaganja Cambridge ispita na svim razinama (FCE, CAE, CPE). Polaznici uz stečeno znanje zahvaljujući vrhunskom stručnom kadru, imaju veću mogućnost nastavka školovanja ili zaposlenja u inozemstvu. Ovdje bi valjalo posebno izdvojiti međunarodno priznati ispit IELTS kreiran od strane Cambridge Sveučilišta koji je danas jedan od glavnih kriterija za zaposlenje izvan Hrvatske, a definitivno je i velika prednost kod traženja posla kod nas. Pojedina europska sveučilišta traže IELTS, kao potvrdu i uvjet (nastavka) studiranja, dok većina američkih koledža i sveučilišta zahtijevaju TOEFL (Test of English as a Foreign Language), za koji smo već ovlašteni testni centar. Uz opće tečajeve stranih jezika iz ponude se posebno izdvajaju tečajevi za profesionalce, bilo da je riječ o pravnom engleskom, engleskom iz ekonomije i financija, menadžmenta, marketinga ili turizma. Takvi specijalizirani tečajevi su danas jako traženi i mnogima mogu biti od iznimne koristi, obzirom na fluktuacije na tržištu rada kojima se moramo prilagođavati cjeloživotnim učenjem i stjecanjem novih vještina.“, kaže nam prof. Ivana Jelavić-Šako.

Od posebne važnosti je i dio učilišta koji se bavi stručnim osposobljavanjem za građevinska i radna zanimanja u kojem godišnje imamo preko 800 upisanih polaznika za programe rukovanja raznim građevinskim i radnim strojevima prema najvećim svjetskim standardima.

„Zbog iznimno visoke potražnje za educiranim kadrovima u području cestogradnje i graditeljstva pokrenuli smo i takvu vrst edukacije gdje polaznicima poseban naglasak stavljamo na zaštitu na radu, poznavanju tehnologije zanimanja, ali ipak najbitnija je praksa. Za provođenje praktičnog dijela nastave pokrenuli smo vlastitu radionicu sa 15 odvojenih bokseva za zavarivanje, te strojevima za glodanje, tokarenje, brušenje i sl. Cilj nam je uz opremljeni praktikum i vrhunske stručnajke s iskustvom rada kvalitetno educirati nove kadrove koji će vrlo brzo pronaći svoje zaposlenje na odlično plaćenim poslovima. Neke programe odrađujemo u suradnji s najvećim tvrtkama koji imaju vlastite strojeve i treba im obučiti djelatnike za rad. Tvrtke su shvatile da se zbog sigurnosti svojih djelatnika i rizika od plaćanja ogromnih kazni isplati stručno obučiti kadar koji rukuje strojevima“. Kaže nam voditelj operativnih poslova Dražen Knezović, dipl.oec.

Uz navedene programe valja istaknuti i osposobljavanje za cvjećara-aranžera što je jako traženo zanimanje posebno kod ženskog dijela populacije, usavršavanje za specijalistu internet marketinga, osposobljavanje za vulkanizera, suradnika u pripremi i provedbi projekata iz EU fondova i mnogih drugih.

Svi obrazovni programi su verificirani od strane nadležnog Ministarstva i izvode se na hrvatskom i engleskom jeziku. Završetkom programa polaznici dobivaju uvjerenje koje ulazi u e-radnu knjižicu.

Za sve informacije, pomoć pri profesionalnoj orijentaciji te upise u obrazovne programe u ponudi učilišta su u tijeku i trajat će do sredine ožujka. Prijaviti se možete osobno na adresu: 114. Brigade 12, Split, mailom: admin@uciliste-bozic.hr; ili tel. 021/558 519, mob: 091/478 2892.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime