Staru uljaru, koja se nalazi odmah nasuprot nove uljare, ovih je dana obitelj Grikula prenamijenila u kušaonu maslinovog ulja, prvu na području općine Pučišća! Na prvom katu stare uljare nalazi se novouređeni prostor kušaone, opremljen i uređen zahvaljujući potpori Ministarstva turizma, a u prizemlju je u pripremi mini muzej maslinarstva, sa starim strojevima za preradu ulja i drugom opremom.

Na taj način, posjetitelji kušaone na jednom mjestu mogu dobiti potpunu sliku procesa proizvodnje maslinovog ulja – od berbe maslina u obližnjem masliniku, preko obrade maslina u najmodernijoj dalmatinskoj uljari do degustacije u novootvorenoj kušaoni, istovremeno istražujući i poštujući tradiciju maslinarstva u Pučišćima i na otoku Braču.

Osim degustacije, u kušaoni možete i kupiti njihovo višestruko nagrađivano ekstra djevičansko maslinovo ulje, ali i druge domaće proizvode. Ne propustite priliku začiniti ljeto na Braču mirisima i okusima ulja, domaćeg sira, maslina, smokvi i grožđa. Sve to, i mnogo više, čeka vas u Kušaoni Grikula!

A kad turistička sezona prođe, kušaona otvara vrata bračkim maslinarima i drugim poljoprivrednicima, za koje će organizirati čitav niz edukacija i promocija, kako bi im pomogla unaprijediti vlastitu poljoprivrednu proizvodnju i približila suvremena znanja i istraživanja iz područja poljoprivrede, a posebno maslinarstva. U svakom slučaju, Pučišća su dobila sjajno multifunkcionalno mjesto u kojem će jednako uživati i turisti i domaći!

Termin za degustaciju, a i sve dodatne informacije, možete dobiti porukom ili pozivom na broj +385 98 942 4007, putem maila grikula@yahoo.com ili putem internet stranice www.grikula.org.

Moja reakcija na članak je...
Vau
24
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime