NOVI DETALJI NESREĆE KOD ZADRA Talijan se gliserom zabio u obitelj s dvoje djece: Nije ni pitao za njihovo stanje

"Tako to rade vikend kapetani s minimalnim znanjem, koji očito ne poštuju more"

Od TV Poljana-Info doznajemo dodatne detalje sudara plovila u Zadarskom kanalu o kojem smo pisali ranije.


– Detalji sudara m/b ”TRER” talijanske zastave koji se s 15-ak milja brzine doslovno zabio u s/y ”Malatesta” u zadarskom kanalu kod Kukljice, danas oko 12:48 sati. Oba su broda u vrlo kratkom vremenu potonula na dubinu od 35 metara, a m/b ”TRER” uz pomoć ronioca i ”balona” izvađen je iz mora i dotegljen na kopno.

Na jedrilici se nalazio bračni par s dvoje malodobne djece koji su još uvijek u stanju šoka dok je gospođa hospitalizirana i nalazi se van životne opasnosti. Nevjerovatna je bahatost i arogancija talijanskog vlasnika motornog broda koji za čitavo vrijeme događaja i trosatnog tegljenja nije pitao za zdravlje ljudi s jedrilice. Tako to rade vikend kapetani s minimalnim znanjem, koji očito ne poštuju more. Stoga, dragi Pojonci a i svi ostali, zbog ovakvih pripazite kad odlazite u plovidbu, na mriže, parangoli, skosavicu itd. U prilogu pogledajte ekskluzivne friške fotografije. – stoji u objavi TV Poljana-Info.

Jedan Zadranin je komentirao kako se iz ovog izvještaja “lipo vidi da to nije “sudar” jedrilice i glisera nego je to nasrtaj puno bržeg i okretnijeg plovila na sporije”

RANIJE OBJAVLJENO

U četvrtak oko 13 sati, zaprimljena je dojava Nacionalnog pomorskog centra za
prikupljanje podataka, da su se u moru ispred Kukljice, sudarila dva plovila.


U sudaru jedrilice hrvatske zastave i glisera talijanske zastave lakše su ozlijeđeni članica posade jedrilice 40-godišnja državljanka Austrije i dvoje članova posade glisera 49-godišnji državljanina Italije i 29-godišnja državljanlka Brazila.

Jedrilicom sa šest članova posade upravljao je 43-godišnji državljanin Austrije, a prema prvim informacijama jedno je plovilo, nakon udara, potonulo.Na mjestu događaja nalaze se djelatnici Lučke kapetanije koji će vršiti očevid. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0