Radi unapređenja proizvodnje namještaja po mjeri za opremanje stambenih i poslovnih prostora, poduzeće Max & Moris d.o.o. je tijekom proteklih osamnaest mjeseci provelo projekt “Upravljanje proizvodnim procesima u realnom vremenu. Implementacijom rezultata projekta u travnju ove godine će se optimizirati poslovni procesi u proizvodnom pogonu i unaprijediti tehnološka osnovica poslovanja, što će generirati novu potražnju klijenata iz gospodarskog i javnog sektora i povećati konkurentnost tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu.

Ukupna vrijednost projekta je 1.856.736,95 kuna, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 962.253,19 kuna. Sredstvima EU fondova financiran je razvoj softvera za upravljanje proizvodnjom u pogonu i softvera za praćenje proizvodnje i kontrolu kvalitete te nabava suvremene informatičke opreme za primjenu softverskih rješenja.

Uvođenjem centralnog sustava za praćenje proizvodnje i kontrolu kvalitete u realnom vremenu omogućeno je planiranje proizvodnih procesa, kontrola i analiza svih radnih operacija, praćenje statusa radnih naloga, rada zaposlenika, zauzetosti strojeva, utroška materijala, vremena izrade i drugih činitelja proizvodnje. Izvještajni dio softvera osigurava rukovodstvu i voditeljima poslovnih jedinica ažurne preglede po svim ključnim parametrima proizvodnje, čime će unaprijediti planiranje i upravljanje ljudskim resursima, imovinom tvrtke i rizicima poslovanja, te procesima logistike i prodaje. Integracijom softvera s postojećim ERP sustavom i programima za projektiranje i konstruiranje namještaja osigurat će sinkroniziranost podataka i rada svih poslovnih jedinica, povećati produktivnost rada, skratiti rokovi isporuke proizvoda i povećati zadovoljstvo kupaca.

Inovacijama u procesu proizvodnje poduzeće će povećati kvalitetu proizvoda, osigurati kupcima vrhunske proizvode po mjeri, unaprijediti komunikaciju s kupcima i dobavljačima, omogućiti razmjenu znanja i osigurati bolju dostupnost proizvoda ciljnim grupama. Informatizacijom poslovnih procesa će se unaprijediti projektiranje namještaja prema specifičnim zahtjevima kupaca, optimizirati proces proizvodnje, integrirati poslovni procesi komercijale, projektnog ureda, tehničke pripreme i proizvodnje te poboljšati planiranje i upravljanje poslovnim procesima na razini organizacijskih jedinica i tvrtke u cjelini.

Modernizacija poslovnih procesa omogućit će proširenje asortimana proizvoda razvojem individualiziranih programa za tvrtke i građane te stvoriti dodana vrijednost proizvoda.

Nabavom suvremene informacijske tehnologije, servera s dvadeset SQL CAL licenci, deset  stolnih računala i sedam prijenosnih računala, povećan je kapacitet poduzeća za usluge izrade namještaja i obrade pločastih materijala.

Ulaganjem EU sredstava poduzeće će modernizirati poslovanje, unaprijediti stručne kapacitete za bolje pozicioniranje na nacionalnom i inozemnom tržištu namještaja, povećati prihod od prodaje i prihod od izvoza, te broj zaposlenih za petnaest novih djelatnika.

Iskustvo u provedbi projekta će se primijeniti u novim projektima uvođenja suvremenih informacijsko komunikacijskih tehnologija u poslovanje tvrtke i projektima daljnjeg povećanja efikasnosti poslovanja.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke Max & Moris d.o.o.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime