Kravlji, ovčji, kozji ili miješani, tvrd ili mek, mlad, zreo ili “prezreo” sir, te bijela ili crvena, suha ili slatka, aromatična ili ne, mlada ili odležana, pjenušava ili mirna vina.

Uz takvu ponudu čini se da je poprilično teško odabrati najbolju kombinaciju no poštivanjem nekoliko pravila, dvije izvrsne namirnice će zajedno biti bolje nego svaka posebno. Prvenstveno treba uskladiti zrelost sira i vina te intenzitete njihova mirisa i okusa.

Kada želimo pronaći vino koje dobro ide uz određeni sir, želimo ustvari naći kombinaciju u kojoj ćemo podjednako uživati i u jednom i u drugom. Sir ne smije „nadjačati“ vino, ali ni obrnuto, vino ne smije biti takvo da potpuno zasjeni sir. Idealno je kada u ustima u isto vrijeme osjetimo i sir i vino, a jedno iz drugog izvlače ono najbolje.

Team restorana Noir i njihov kućni sommelier omogučiti će vam da ovog petka i subote da uživate u vrhunskim sirevima sparenim s vrhunskim vinima po uistinu pristupačnim cijenama.

Cheese weekend nije početak priče o siru u  restoranu Noir, jer priča o siru u Noira traje od samog otvorenja Noira. Vitrina u kojoj odležavaju i zriju sirevi samo je  jedan dokaz kako gostu ne žele ponuditi polovičan proizvod već ono najbolje.

A mi iz svega viđenog  možemo zaključiti, nije zanemariva činjenica da je ovaj užitak dostupan svima, a ne samo odabranima.

Zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme (+385958376083) i pridružite nam se ovog petka i subote u Noira.

PAŠKA PLATA                                                                         
KOZJI SIR
PAŠKI SIR
cijena 100 kn

NOIR PLATA
KOZJI SIR
KRAVLJI SIR
LIVANJSKI SIR
DELMINIUM SIR
SKUTA
cijena 200 KN

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime