Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

OVA PRILIKA SE NE PROPUŠTA Rezervirajte mjesto na specijaliziranim kulinarskim treninzima u ŠKMER-ovoj Kuhinji znanja

[FOTOGALERIJA] Uđite spremni u sezonu
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: PROMO28. veljače 2023. 12:03
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Sljedeći trendove, kao i potrebe poslodavaca, sve složenije zahtjeve gostiju i situacije s nabavom, a i prateći želje samih polaznika da se usavrše i pronađu inspiraciju za predstojeću sezonu, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) od prošle godine provode višednevne kulinarske treninge i usavršavanja za profesionalce. Pred sezonu ostalo je još pet majstorskih radionica u ŠKMER Akademiji u Splitu, a teme su gurmanski street food, sushi, vođenje kuhinje na turističkim brodovima, priprema i izrade menija jela s janjetinom te proljetni master class naprednog slastičarstva s jednom od vodećih domaćih slastičarki - Terezom Alabandom.

"Treninzi namijenjeni su kuharima, slastičarima, F&B managerima, strukovnim nastavnicima i mentorima, donose optimalna rješenja i inspiraciju za sezonu, a prije svega njima se osiguravaju vrlo konkretna znanja kroz hands on edukacije za vrhunsku uslugu i povećanje učinkovitosti tima. Na treninzima stječu se znanja o modernim tehnikama i tehnologiji, platingu, nutricionizmu, organizaciji, zero waste konceptu, a prenosimo i kulinarske koncepte vodećih svjetskih chefova, poput slavnog Alain Ducassea, čija škola visoke gastronomije iz Francuske posljednjih godina redovito gostuje kod nas u Splitu s 3 Michelin stars programima" - kazala je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije.

skmer pizza83 220223
GALERIJA
Kliknite za pregled

Riječ je o edukacijskim paketima osmišljenima za razvoj tržišta i osnaživanje društvenog poduzetništva pod okriljem ŠKMER-ovog opsežnog EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.).

Prva na redu je četverodnevna Street Food akademija, kojom će se od 6. ožujka polaznicima pružiti prilika da usavrše klasične i usvoje nove svjetske načine pripreme gurmanske "ulične hrane".  Uz ŠKMER-ove chefove edukatore polaznici će imati prilike isprobati i naučiti inovativne recepte za burgere, sendviče, salate, juhe, paste za van, tartove, kao i manje porcije toplih jela. Osim toga,  program nudi organizacijske metode i tehnike kojima se optimizira produktivnost i uspješnost rada uz korištenje “super food” namirnica i zdravih dodataka prehrani.

Na kulinarskom treningu Sushi chef  od 13. do 16. ožujka polaznici će uz praktičan rad učiti o tehnikama, priboru, namirnicama i dodacima u japanskim jelima, a posebice varijantama sushija kao što su hosomaki, uramaki, nigiri i sashimi. Također, edukacija donosi i kako pravilno tretirati sirove namirnice radi zdravstvene ispravnosti te atraktivne načine prezentacije.

"Prateći nove trendove mediteranske i tradicionalne kuhinje, očekivanja gostiju, dostupnost namirnica, novitete u ponudama dobavljača, te uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, pripremili smo edukaciju "Mediteranska brodska kuhinja à la carte". Donosi između ostalog, posebna znanja i vještine kod pripreme vrhunskih delicija, umjetnost dekoriranja tanjura i jela po posebnim prehrambenim zahtjevima gostiju. Obradit ćemo i sve segmente nabave za brodsku kuhinju te kreiranje tjednih menija i pisanje jelovnika. U travnju nastavljamo s master classom o janjetini našeg glavnog chef edukatora Željka Nevena Bremeca, gdje će se usvojiti kreiranje kompletnog menija od janjetine, pripremati atraktivna jela za restorane, proslave, kao i mali zalogaji u street food formatu. Ciklus ovosezonskih treninga za profesionalce završavamo majstorskom radionicama o desertima s jagodama Tereze Alabande koja nudi ulazak u svijet haute pâtisserie" – istaknuli su iz ŠKMER-a.

Informacije i prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili putem obrasca na https://skmer.hr/profesionalni-treninzi-i-usavrsavanja/

Raspored:

  1. - 9.3.2023. Street Food akademija - trajanje: 24 sata
  2. - 16.3.2023. Sushi chef - trajanje: 24 sata

20.- 23.3.2023. - Mediteranska brodska kuhinja à la carte -  trajanje: 24 sata

21.- 22.4.2023. - Master class: Janjetina - trajanje: 16 sati

22.4.2023. - Slastičarski master class: Najljepši deserti s jagodama - trajanje: 6 sati

Projekt “KUHINJA ZNANJA” / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I . sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao i Ured za udruge Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
20
sat
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
21
sat
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
2
dan
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
2
dan
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
2
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.