Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.

-Ova priča o uspjehu predstavlja izvrsnu poruku i služi kao dobar primjer kako OTP banka podržava razvoj i primjenu dobrih ideja s ciljem pružanja pravovremenog pristupa najnovijim inovacijama klijentima banke s ciljem poboljšavanja njihovog korisničkog iskustva. Takvo postignuće na međunarodnom polju potvrđuje da je banka donijela dobru odluku kad je prije tri godine uspostavila OTP LAB- rekao je generalni direktor OTP banke Péter Csányi komentirajući značaj nagrade.

-Ostvarili smo izvanredno postignuće, koje će također dati novi zamah i nadahnuće za naše stalne napore. Posebno je važno u trenutnoj situaciji omogućiti klijentima još bolji i sigurniji pristup bankarskim uslugama te ih upoznati s najnovijim tehnologijama. Dobar primjer za to je automatizirano rješenje koje je u roku od tri tjedna razvio tim za automatizaciju robotskih procesa OTP LAB-a, a koje automatski upravlja zahtjevima desetaka tisuća klijenata koji su se opredijelili za moratorij otplate kredita- rekao je András Fischer, direktor inovacija u OTP banci.

OTP banka osnovala je OTP LAB prije tri godine kako bi podržala proces provedbe inovativnih ideja svojih zaposlenika u praksi i uključila se sa startupovima, inovativnim tehnološkim tvrtkama i obrazovnim institucijama u potragu za pionirskim rješenjima i mogućnostima. Dinamičnim operacijama i ubrzavanjem procesa digitalizacije OTP LAB okuplja i razvija razvojne ideje u banci i šire, a u tri godine od svog osnutka razvio se u vodećeg pružatelja inovacija. To jasno pokazuje činjenica da je interes za međunarodni program suradnje bankarske grupe u porastu, kako među članovima OTP bankarske grupe tako i širom globalne startup zajednice. U okviru OTP startup partnerskog programa, banka je do sad uspostavila veze s više od 850 startup tvrtki i pokrenula pilot-projekte s više od 30 njih. Program nudi platformu, prostore i kad je to potrebno, ljudske i financijske resurse te uključivanje stručnjaka OTP banke u provedbu ideja.

Za više informacija posjetite OTP LAB.