Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

OMLET S PLOŠKAMA KRUMPIRA – hit doručak kojeg morate probati

Donosimo 6 razloga zašto je doručak bitan
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: PROMO1. listopada 2024. 16:15
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Po jutru se dan poznaje, zato je važno zapamtiti da je doručak najvažniji obrok u danu. Donosimo 6 razloga zašto je doručak bitan:

  1. potiče zdraviju prehranu
  2. uravnotežuje razinu šećera u krvi
  3. pokreće vaš metabolizam
  4. povećava razinu energije
  5. promiče zdravlje srca
  6. stimulira mozak

Kako biste zadržali energiju i vitalnost od jutra do večeri, ključ je započeti dan kvalitetnim doručkom. Preskakanje ovog važnog obroka može dovesti do prejedanja tijekom ručka, povećane želje za nezdravim grickalicama te osjećaja umora kroz dan. Krumpir je izvrsna namirnica za doručak – bogat je kalijem, vitaminom C, folnom kiselinom, željezom i vlaknima. Pripremljen u pećnici, tavi ili fritezi, Lutosa proizvodi od krumpira omogućuju ukusne obroke s niskim udjelom masnoće. U kombinaciji s drugim hranjivim sastojcima, osigurat ćete si savršeno uravnotežen doručak koji će vas držati sitima i punima energije. Lutosa smrznute proizvode od krumpira potražite u Diskontima Stanić.

Lutosa proizvodi savršeno odgovaraju užurbanom životnom stilu. Kako potrošači postaju sve zahtjevniji, svjestan pristup prehrani postao je globalni trend. Doručci na bazi krumpira idealni su za razne prehrambene režime, a Lutosa u svojoj širokoj paleti nudi proizvode prilagođene i bezglutenskim te vegetarijanskim dijetama.

U nastavku donosimo zanimljiv recept koji kombinira jaja i krumpir.

Omlet s ploškama krumpira

Sastojci:

  • 600 grama Lutosa ploški
  • 6 jaja
  • 1 veliki luk
  • ulje
  • sol

Priprema:

U velikoj tavi na dosta ulja pecite Lutosa ploške oko desetak minuta dok ne omekšaju. Stavite krumpire na stranu da se ohlade.

Odstranite većinu preostalog ulja na tavi te prepržite nasjeckani luk. Ostavite sa strane da se ohladi.
U zdjeli istucite jaja. U jaja dodajte ispečeni luk i krumpir uz malo soli te sve zajedno izlijte na tavu.
Pecite na umjerenoj temperaturi oko sedam minuta. Sa špatulom nježno okrenite omlet i pecite još tri do pet minuta dok svi sastojci nisu do kraja termički obrađeni.

Možete si pomoći tanjurom, stavite na vrh tave veliki tanjur, primite ga dlanom i brzo, jednim potezom okrenite tavu tako da omlet završi na tanjuru. Omlet skliznite s tanjura natrag u tavu. Po želi jelo oplemenite komadićima šunke ili povrća. Poslužite toplo.

Otkrijte ponudu neodoljivih Lutosa belgijskih proizvoda od krumpira u svim Diskontima Stanić, koji će unijeti toplinu u ove hladnije jesenske dane.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
3
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
2
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Arriva i Brioni udružili snage: karta od Zagreba do Zadra samo četiri, a do Splita pet eura
22
sat
Arriva i Brioni udružili snage: karta od Zagreba do Zadra samo četiri, a do Splita pet eura
Unesite božićni ugođaj cvijećem u svoje domove i obitelji
1
dan
Unesite božićni ugođaj cvijećem u svoje domove i obitelji
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
1
dan
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
2
dan
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
3
dan
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.