Splitu i okolici kronično nedostaje restorana u prirodi koji nude mogućnost bezbrižnog obiteljskog druženja uz kvalitetan izbor hrane. Rješenje tog problema trebao bi ponuditi novi restoran Familija u Žrnovnici.

Samo 15-ak minuta vožnje od centra Splita će vam trebati do restorana Familija koji krasi bajkovita lokacija uz slapove rijeke Žrnovnice, nadomak Antoničinog mlina. Lokacija između dvije planine – Perun i Mosor, u zelenoj oazi Splita, te odmah uz nabujalu rijeku pruža predivan prizor svima koji vole izlete u prirodu i gurmanska iskustva na otvorenom.

Restoran će njegovati tradicionalnu hrvatsku kuhinju što nam je potvrdio i vlasnik restorana Darko Slivar koji se nakon bogate kuharske karijere zaljubio u ovu lokaciju i odlučio na otvaranje vlastitog objekta. Iz ponude restorana Familija je izdvojio autohtona jela poput Alkarskog šiša, Pivca ispod peke s purom i kiselim kupusom, Kotleta od crne svinje i seriju domaćih vlastitih slastica poput Torte od meda, Splitske torte i Kolača s arancinima. Ova i brojna druga domaća jela s grila moći ćete pronaći uskoro na adresi Ulica Petra Krešimira IV 18 u Žrnovnici.

Darko Slivar

Za pripremu starohrvatskih jela zadužen je glavni kuhar Pave Turić koji je kroz cijelu karijeru njegovao autohtoni, domaći stil kuhanja te je zbog toga idealan predstavnik priče koju Familija želi prezentirati. Nakon što se profilirao kroz brojne restorane i rad u vlastitoj catering službi, Pave se spremno prihvatio novog izazova i priključio projektu u koji istinski vjeruje. Naglasio nam je da u restoranu Familija neće biti zamrzivača i da će sva jela biti isključivo svježa, te pripremljena od najkvalitetnijih lokalnih namirnica. Restoran će posluživati povrće lokalnih OPG-ova koje će sami ukiseljavati, servirat će vlastite domaće deserte i brinut će se o očuvanju starih dalmatinskih recepata. Veselimo se skorim druženjima na ovoj predivnoj lokaciji s koje ćete sigurno otići zadovoljni i punog želuca.

Kako biste saznali više informacija o ovom projektu pratite Facebook i Instagram stranicu restorana ili ih kontaktirajte pozivom na službeni broj 091 345 3454.

 Facebook

Instagram

Moja reakcija na članak je...
Vau
206
Haha
11
Hagić
35
Hmmm
12
Plač
5
Grrr
6
Molim?
10

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime