S obzirom da svijet kulinarstva, slastičarstva, ali i pekarstva napreduje iz dana u dan došlo je vrijeme da ponudimo nešto novo našim polaznicima. Prateći aktualne trendove zamijetili smo veliku popularnost izrade kruha.

Vjerovali ili ne postoji cijela jedna priča o izradi kruha i to majstorskog načina pripreme kruha i pekarskih proizvoda bez aditiva i pojačivača okusa. Zanima vas? Ako da, onda trebate učiti od profesionalaca. Upravo iz tih razloga Suvremeno učilište u Splitu u suradnji s Visokom školom Aspira organizira tečaj artisan pekarstva. Program je namijenjen svima koji žele savladati zaboravljene tradicionalne metode i vještine pripreme kruha i pekarskih proizvoda, kao i profesionalcima koji su svjesni činjenice da je za svaki ozbiljan restoran važna samostalna izrada kruha.

Možete naučiti sve o komponentama i kemiji kruha – o vrstama brašna, proteinima u brašnu, vrstama kvasaca i kako se ponašaju u spoju s brašnom te kako voda i sol utječu na tijesto, načinima pripreme kruha, temperature fermentacije kao i pripremu zajedničkog kiselog kvasa i individualnog kiselog kvasa. Predavačica je Lara Reić, artisan pekarica i slastičarka s dugogodišnjim znanjem i iskustvom u pripremi kruha i peciva, koje je stekla kroz različite edukacije diljem svijeta (na prestižnoj Akademiji Callebaut), kao i kroz rad u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj, Francuskoj i Meksiku.

Početak je 12. ožujka 2021. godine.

Više informacija potražite na https://suvremenouciliste.hr/programi/ugostiteljski-programi/ ili na 021/323-077.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime