Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Nikolina Ban - najmlađa Exquisite Chef-ica otvorila je vlastiti restoran Mare e Monti u Rogoznici

Nikolini Ban je tek 21 godina i trenutačno je najmlađi Exquisite chef
SPONZORIRANI SADRŽAJ13. svibnja 2023. 08:05
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Restoran Mare e Moti opravdan je razlog zbog kojeg se isplati "potegnuti" do Rogoznice, a rapsodija ukusa, boja i hrane koja izlazi iz njihove kuhinje postat će povodom zbog kojeg ćete se tamo više puta vraćati.
U Rogoznici su krajem travnja Daniel i Nikolina otvorili novi restoran koji je sljubio more i planine ne samo nazivom već i kombinacijom namirnica i kuhinje. Mare e Monti ima izražene temeljne postulate koji počivaju na sigurnosti, sljedivosti i održivosti standarda i kvalitete. Vlasnici su sezonu odlučili zamijeniti zajedničkim ulaskom u vlasništvo restorana koji će raditi čitave godine.

Ideja i vizija restorana koji je nastao spojem znanja i iskustava ovih chefova pokazuje nam hrabrost i odlučnost da vrhunsku kvalitetu pripremljenih jela učine dostupnom svima. Njihov povod ne počiva na uspjehu rada u ljetnim mjesecima već na dugoročnoj i zaokruženoj priči.

Kada smo čuli njihovu ideju nije nam bilo teško uputiti se do Rogoznice kako bismo ih i upoznali, ali i probali jela iz ponude.

Nikolini Ban je tek 21 godina i trenutačno je najmlađi Exquisite chef. Do ovakvog prestižnog postignuća došla je uz svoje mentore Daniela Kujundžića i Antuna Niševića, Exquisite MasterChef.

Nikolina kada se rodila ljubav prema kuhanju?

Učeći od malih nogu uz majku i baku moja ljubav prema kuhanju je samo rasla, a i završila sam srednju školu za kuharicu.

Exquisite chef je supervizor, kuhar, ali i osoba odgovorna za izradu recepata.....Kako nastaju ideje za nove recepte?

Osjećaj i želja za stvaranjem novih jela i onaj trenutak kada sam smisliš, kreiraš i ostvariš novi recept jednostavno se ne može opisati, tako je nastalo i moje autorsko jelo domaća tjestenina Mare e Monti.

Nikolina je u navedenom receptu ujedinila more i planine u jednostavnu, a opet nevjerojatnu kombinaciju morskih i kontinentalnih namirnica pomirivši dva "svijeta" u jednoj zdjelici. Naša Chef-ica inače sama pravi tjesteninu i fettuccine jer jedino na takav način može u potpunosti stajati iza svog jela.

Nikolina s ponosom ističe svoje podrijetlo, naime dolazi iz malenog mjesta Hrženik pokraj Krašića. Njezin osjećaj pripadnosti i želja za njegovanjem tradicije očituje se i u detalju odakle dobavljaju namirnice koje ona koristi u kuhinji. Sir stiže iz OPG Švalj, vina Pečaver i Barun iz njezinog podneblja, a Nikolina ne njeguje samo tradiciju već zagovara korištenje autohtonih proizvoda lokalnih proizvođača.

Imperativ je da vrhunska jela prati pomno izabrana “kapljica”. Vinska karta restorana Mare e Monti dosljedno prati ponudu jela stoga možete biti sigurni da ćete uz hranu koja mazi okusne receptore dobiti priliku kušati i posebnu selekciju komplementarnih vina.

Koliko je hrabrosti trebalo za otvoriti vlastiti restoran?

Radni kolega i ja razgovarali smo o idejama i željama za daljnjim usavršavanjem, tako smo se odlučili i zajedno ući u vlasničku priču i otvoriti restoran.

Nikolina je na prvu sezonu u kuhinji otišla kada je imala 15 godina i od tada kontinuirano gradi svoje znanje i brusi vještine u renomiranim restoranima duž Jadranske obale. S 19 godina je nakon svega 15 dana rada u restoranu postala voditeljica i chef kuhinje uz mentorstvo tadašnjeg chefa kuhinje.

Tadašnji chef se rado prisjetio tih početaka i njihovog prvog susreta kada joj je odlučio ustupiti mjesto glavnog chefa kuhinje.

"Jednostavno znate, osjetite, vidite kako netko drži nož, kako se kreće kuhinjom, to sam doživio s Nikolinom, odmah sam znao da će, ukoliko joj se pruži prilika, opravdati povjerenje. Tako se i dogodilo. Ne sumnjam da će Nikolina jako uskoro stajati rame uz rame poznatih chefova čija imena često srećemo u medijima", zaključuje.

Za kraj nam ostaje samo toplo preporučiti da se zaputite prema Rogoznici i posjetite restoran Mare e Monti, zahvaliti nam možete kasnije…

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
44
Haha
1
Nice
11
What?
2
Laž
0
Sad
1
Mad
6
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Vlažnost u domu: zašto odvlaživači pomažu, ali nisu trajno rješenje?
7
sat
Vlažnost u domu: zašto odvlaživači pomažu, ali nisu trajno rješenje?
Kako je Bar Split postao najpoželjnija blagdanska destinacija za sladokusce i ljubitelje koktela
12
sat
Kako je Bar Split postao najpoželjnija blagdanska destinacija za sladokusce i ljubitelje koktela
Otvoren je novi Stanić Diskont u Kaštel Gomilici
13
sat
Otvoren je novi Stanić Diskont u Kaštel Gomilici
Nakon tri rasprodane izvedbe: Predstava za djecu “Čarobni božićni sat” u novom terminu u dvorani Lora
13
sat
Nakon tri rasprodane izvedbe: Predstava za djecu “Čarobni božićni sat” u novom terminu u dvorani Lora
Napokon mjesto na kojem mogu, u zatvorenom prostoru, uživati i djeca od 7 godina i mi malo veća djeca - Kontraloop
15
sat
Napokon mjesto na kojem mogu, u zatvorenom prostoru, uživati i djeca od 7 godina i mi malo veća djeca - Kontraloop
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.