Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Neodoljivi talijanski sendvič s mortadelom i pestom. Imamo recept

Ova ukusna delikatesa zaštićena je oznakom geografskog podrijetla i ima bogatu povijest koja seže unatrag nekoliko stoljeća
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: PROMO25. srpnja 2023. 10:19
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Mortadela je jedna od najpopularnijih talijanskih salama koja privlači svojim jedinstvenim okusom i teksturom. Ova ukusna delikatesa zaštićena je oznakom geografskog podrijetla i ima bogatu povijest koja seže unatrag nekoliko stoljeća. Porijeklo i povijest mortadele vode nas natrag u antičku Rimsku Republiku. Originalna receptura uključivala je mljeveno svinjsko meso, svinjsku masnoću i začine.

mortadellaaa 768x768

Danas se mortadela proizvodi na mnogim mjestima diljem svijeta, ali talijanska mortadela smatra se najpoznatijom i najkvalitetnijom. Autentična talijanska mortadela ima zaštićenu oznaku podrijetla koja jamči njezinu tradicionalnu proizvodnju prema strogim standardima. Upravo takvu mortadelu možete pronaći u Diskontima Stanić, već narezanu u plitice od 250 g i spremu za konzumiranje, jer tko može odoljeti tankim šnitama ove talijanske delikatese?

Ova kraljica salama, kako je mnogi nazivaju, jede se narezana na tanke šnite ili na kockice. Upravo je njeno rezanje na tanke šnite bitno kao i sam proces proizvodnje.

U suradnji s Diskontom Stanić donosimo ukusan recept od kojeg rastu zazubice.

Mortadela Panini s Pesto umakom

Sastojci:

  • 4 kriške svježeg kruha
  • 8 tankih kriški mortadele
  • 4 kriške mozzarelle
  • 4 žlice Pesto umaka
  • 1 rajčica, tanko narezana
  • svježi bosiljak
  • maslinovo ulje

mortadella Gurman 1 768x768 1

Upute:

Zagrijte gril tavu na srednje jakoj vatri. Na jednoj kriški kruha stavite 2 kriške mortadele, 1 krišku mozzarelle i nekoliko tanko narezanih rajčica. Prekrijte drugom kriškom kruha koju ste namazali Pesto umakom, stvarajući sendvič. Lagano premažite gornju i donju stranu sendviča maslinovim uljem. Stavite sendvič na zagrijanu tavu i pritisnite lagano špatulom. Pecite sendvič oko 3-4 minute sa svake strane dok ne postane hrskav. Ispečene sendviče stavite na dasku za rezanje. Ostavite da se malo ohlade. Narežite sendviče na pola ili na četvrtine. Posipajte svježim listovima bosiljka. Poslužite toplo i uživajte!

Mortadelu narezanu na 250 grama potražite po akcijskoj cijeni od 2,99 € (22,53 kn) u svim Diskontima Stanić do 2. kolovoza.

Prelistaj novi katalog i otkrij ostatak akcijske ponude OVDJE.

mortadella sendwich 1590x894

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
1
Nice
1
What?
1
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
7
sat
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
24
sat
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
2
dan
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
JOKER FASHION PORTFOLIO: Blagdanska modna romansa
2
dan
JOKER FASHION PORTFOLIO: Blagdanska modna romansa
Fiskalizacija 2.0 donosi kazne do 66.360 € - kako izbjeći probleme i pripremiti se u tri minute
2
dan
Fiskalizacija 2.0 donosi kazne do 66.360 € - kako izbjeći probleme i pripremiti se u tri minute
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.