Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Neodoljiva torta od trešanja i krem sira

SPONZORIRANI ČLANAK10. lipnja 2020. 16:26
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U tijeku je sezona trešanja, omiljenog nam voća kojeg se nikako ne možemo zasititi. Osim što ih obožavamo jesti same volimo ih koristiti i kod pripreme različitih slastica.

U suradnji s Diskontom Stanić  donosimo neodoljiv recept idealan za nadolazeći produženi vikend: Torta od Philadelphia krem sira s trešnjama.

Torta je jako brzo gotova, nestat će u trenu, a vaši će ukućani tražiti još. Sve se peče skupa, a na vama je da odlučite želite li još staviti na vrh glazuru od sira ili slatkog vrhnje. Kolač se peče u kalupu od 24 cm. Za početak ugrijete pećnicu na 180°C i slijedite dole navedene korake. Prije nego počnete radit biskvit očistite trešnje od koštica. Potrebno vam je 200 g otkoštićenih trešanja.

Biskvit:

▪ 3 jaja (odvojiti bjelanjke od žumanjka)

▪ 200 g šećera

▪ 225g brašna

▪ 30 g kakaa

▪ 240 ml mlijeka

▪ 120 ml ulja

▪ 1 prašak za pecivo

▪  prstohvat soli

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg te stavite sa strane. Miksamo jaja sa šećerom dok ne dobijemo lijepu bijelu pjenicu. Polako dodajemo kakao uz stalno miješanje, pa tekućinu (ulje i mlijeko) uz stalno miješanje. Na kraju dodajemo postepeno brašno u koje smo stavili prašak za pecivo te prstohvat soli. U gotovu smjesu polako sa špatulom umiješamo smjesu od bjelanjaka. Na kalup stavimo papir za pečenje.

Dio čokolade smjese stavimo preko pek papira a dio ostavimo za kasnije.

Preko čokolade smjese stavimo otkoštićene trešnje.

Sada radimo dio sa krem sirom. Sastojci:

▪ 400 g Philadelphia krem sira

▪ 1 jaje

▪ 100 g šećera u prahu

▪ 1 žličica ekstrakta vanilije

S mikserom izmiješamo sve sastojke. Dobivenu smjesu sa žlicom stavljamo preko čokoladne smjese i trešanja. Ne trebate poravnavati samo sa žlicom raspodijelite preko cijelog kalupa. Ostatak čokoladne smjese prelijemo preko. Pečemo 50 minuta na 180°C. Pečenje ovisi od pećnice do pećnice. Najlakše je da provjerite sa čačkalicom.

Kad se torta ohladi na vrh stavimo glazuru od sira.

Sastojci:

  • 100 g Philadelphia krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 180 ml vrhnja za šlag
  • malo limunovog soka

Izmiksamo krem sir sa šećerom te nastavimo miksati ali polako dodajemo vrhnje za šlag.

Pazite samo da previše ne istučete šlag. Nanesite na tortu te ukrasite s trešnjama.

Krem sir koji uvijek biramo za kolače je Philadelphia krem sir kojeg do kraja lipnja možete nabaviti po akcijskoj cijeni od 9,99 kuna za 175 g u svim Diskontima Stanić. Najbližu poslovnicu potraži: https://diskont.hr/pronadi-diskont/

Recept je u suradnji s Diskontima Stanić pripremila Tonka Radić Čobanov (tonkina_kuzina).

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
9
sat
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
21
sat
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
Fešta u kaštelanskom outletu: Sveti Nikola djeci će dijeliti poklone, a roditelj osim brutalnih sniženja čekaju fritule i kuhano vino
1
dan
Fešta u kaštelanskom outletu: Sveti Nikola djeci će dijeliti poklone, a roditelj osim brutalnih sniženja čekaju fritule i kuhano vino
Poklon koji usreći baš svaki put
1
dan
Poklon koji usreći baš svaki put
ENTER konferencija: U četvrtak počinje najveći obrazovni događaj godine
2
dan
ENTER konferencija: U četvrtak počinje najveći obrazovni događaj godine
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.