MUP TVRDI DA POLICAJCI NISU KRIVI “Sa zida je pao dok je bježao, vrećica marihuane ugušila Tonka”

Kod prvog mladića nije pronađeno ništa, a drugi je bježao i pao sa zidića na pločnik. Vezali su ga i podigli, a onda je malaksao i poplavio. Jedan policajac mu je pokušao pomoći, a drugi je zvao Hitnu pomoć - kazao je Srdarević

Stručni tim Ravnateljstva policije nije pronašao greške u postupanju policajaca koji su privodili 24-godišnjeg Splićanina Tonka Vilibića. Zadnje večeri Ultre trčali su za njim, uhvatili ga, a onda je mladiću pozlilo. Put do splitske bolnice nije preživio. Dovezli su ga mrtvog.


Kao i u svim sličnim slučajevima, odmah je pokrenut postupak utvrđivanja opravdanosti postupanja, piše Index.

Da nije nađeno ništa sporno, potvrdio nam je glavni ravnatelj policije Marko Srdarević.

– Policajci su postupili profesionalno. Stajali su kraj trgovine i opservirali. Primijetili su dvojicu mladića koji su se okrenuli kada su spazili policajce. Krenuli su za njima. Mladići su se tada razdvojili i dali u bijeg. Kod prvog mladića nije pronađeno ništa, a drugi je bježao i pao sa zidića na pločnik. Vezali su ga i podigli, a onda je malaksao i poplavio. Jedan policajac mu je pokušao pomoći, a drugi je zvao Hitnu pomoć – kazao nam je Srdarević.

– Policajci nisu znali zašto mladići bježe. Stvarno su pokušali pomoći. Potreseni su događajem i vrlo im je teško – kazao je Indexu glavni ravnatelj policije.

Policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo, koje može zatražiti dodatne provjere.


Obdukcija je pokazala da se Vilibić ugušio jer mu je u dušniku zapeo paketić sa 6 grama marihuane. Ogrebotine na koljenima i laktovima zadobio je tijekom pada sa zidića i vezivanja, kazao nam je glavni ravnatelj policije.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0