Povodom predstojećih izbora u Hrvatskom nogometnom savezu oglasila se i Mladež HDZ-a Split. U svom priopćenju kažu kako su svjesni “da u dobrom dijelu vodstva sjede ujedno i članovi njihove stranke te da se upravo upravo zbog djelovanja takvih ljudi, HNS pretvorio u simbol moralne kaljuže, netransparentnosti i nedemokracije.” “Upravo iz tog razloga smatramo važnim oglasiti se na ovaj način.” – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Ovim putem želimo iskazati svesrdnu potporu novom vjetru koji puše u hrvatskom nogometu i korjenitim promjenama koje je najavio kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Dario Šimić zajedno s timom kojeg je okupio. Nakon velikog uspjeha kojeg je hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila na svjetskom prvenstvu 1998. godine, hrvatski nogomet ide pogrešnim putem. Nažalost, hrvatski nogomet je već dugi niz godina talac jednog čovjeka (Zdravka Mamića op.a.) i užeg kruga ljudi kojega je okupio oko sebe.

Uspjesi hrvatske nogometne vrste, na koje smo svi ponosni, nikako se ne mogu pripisati radu saveza ni ljudima koji savez vode posljednjih godina. Svjesni smo činjenice da u dobrom dijelu vodstva sjede ujedno i članovi naše stranke te upravo iz tog razloga smatramo važnim oglasiti se na ovaj način. Hrvatski nogometni savez se, upravo zbog djelovanja takvih ljudi, pretvorio u simbol moralne kaljuže, netransparentnosti i nedemokracije. Zalažemo se i zalagat ćemo se za potpuno micanje politike iz Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatskog nogometa uopće. Politika mora biti partner koji će reflektirati većinsku volju naših građana. Volja hrvatskih građana je očita i jasna i ne može se i ne smije zanemariti ni zaobići.

Vrijeme je da se kompletno vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza u potpunosti povuče sa svojih dužnosti (kako formalnih, tako i neformalnih) u Savezu i u hrvatskom nogometu. Vrijeme je da poslušaju razmišljanje velike većine hrvatskog naroda i napokon naprave svoj prvi strateški dobar potez za hrvatski nogomet – povuku se i daju ostavke na dužnosti!
Krajnje je vrijeme je da se Hrvatski nogometni savez otvori javnosti, da se sustav izbora demokratizira i u potpunosti depolitizira te da sa sebe makne stigmu nemorala. Za to se zalažemo, u prvom redu kao građani Hrvatske, a onda i kao politička organizacija.

v.d. predsjednika GO Mladeži HDZ-a Split,
Filip Odrljin


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0