Dobar dan- uputih pomalo sramežljivo mom sugovorniku vlasniku Bistroa Ćiba u Splitu.

Zašto sramežljivo, pa bilo mi je neugodno što nisam nikada bila u restoranu koji postoji već pet godina i nikada ne zatvara svoja vrata, što nam govori da je to ipak mjesto koje ne ovisi o strancima i turizmu.

Ljubazno me pozdravi šjor Stanko, a ja ponovno potonem kada sam ga morala upitati da mi objasni gdje se Ćiba nalazi.

– Znaš li di je crkva Gospe od Pojišana i onaj mali parking odmah uz glavnu cestu desno prije križanja na kojoj se gradi nova pumpa?

– A znam- upalila mi se lampica, znam otprilike.

– E tamo je Ćiba, moja birtija, malo domaće misto sa 30-ak sjedećih mjesta koje je četvrtak-petak-subota-nedilja uvik puno za ručak, tako da pripazi kad otvorimo za goste jer stol treba rezervirati.


– Šjor Stanko, kako biste okarakterizirali Vašu ponudu jela? Jeste li mesni restoran, riblji, na žlicu?

-Jako jednostavno i pomalo drugačije- nastavlja gazda, što ujutro kupim to ću skuvat, kod mene nema poma zimi, niti grill povrća, ima samo sezonsko i time se vodim. Obid po domaće. Ima svega od manistre, rižota, grilla, ribe, ma svega, ali sezonsko.

Kad mi je nabrajao današnju dnevnu ponudu jela, moram priznati da sam poželjela ugasiti štednjak i otići po rižot od šparoga, ramsteak u dalmatinskim travama i tunu s blitvom.

Dođi na ponistru i – pokupi za doma!

Bisto Ćiba svoj opstanak ne prepušta slučaju te se prilagođava svim propisanim mjerama prevencije u ovoj pandemičnoj situaciji zato su otvorili ponistru svoje Ćibe i njihovu spizu možete „pokupiti za doma“.

Pristupačne cijene, gazdin moto- šta kupim to ćete izist i sezonska spiza za mene su dovoljan razlog da sutra ne kuham.

 

Bistro Ćiba, Pojišanska 34
Narudžbe na 099 427 0333

https://web.facebook.com/Bistrociba/

Radno vrijeme ili kada možete preuzeti hranu:

pon-sub

11-16 hKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime